Winst voor volleybalsters US Amsterdam

Volleybalsters US tegen Dynamo
US Amsterdam versus Dynamo Apeldoorn. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De volleybalsters van US Amsterdam hebben zich na de nederlaag van vorige week weer herpakt in de topdivisie. De ploeg van trainer/coach Martijn van Goeverden versloeg thuis in de Amstelcampus in Amsterdam-Oost tegenstander Dynamo met 3-1. Door de overwinning lijkt de Amsterdamse ploeg weer helemaal mee te doen in de strijd om de bovenste plek in de topdivisie.

Ondanks de uitslag ging het zaterdagavond in Oost niet direct van een leien dakje. De eerste set ging lang gelijk op en werd pas beslist nadat Nouwen namens de thuisploeg het winnende punt wist te maken, 30-28.

Terwijl de dames van US nog stonden na te genieten stond Dynamo in de tweede set al binnen een mum van tijd op 0-5 voorsprong. Het spelbeeld dat hierna volgde bleef in het voordeel van de bezoekers die verdiend de tweede set naar hun hand wisten te zetten, 15-25.

Pas laat in de derde set kregen de toeschouwers bij vlagen weer het US te zien van voor de winterstop. Er werd weer gespeeld als een team en met name Ackermans en Gijsbertsen maakten via de smash veelvuldig een punt. De derde set eindigde uiteindelijk in 25-21 en de ontlading na het winnen van die set was bij US groot.

De laatste set straalde Amsterdams hoogst spelende volleybalteam in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd weer wat plezier uit en werd er zonder in grote problemen te komen met 25-21 gewonnen waardoor de einduitslag van 3-1 in sets werd bereikt.

Aankomende zaterdag staat voor US de uitwedstrijd tegen hekkensluiter DeVoKo op het programma.

Speelsters US Amsterdam

Zijlstra, Ten Asbroek, De Groes, Wagner, Nouwen, Ackermans, Gijsbertsen, Van de Geer, Zwaanswijk, Schepers, Kok en Bleijert

Begeleiding: Van Goeverden, De Paula en Bos

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op snapchat: vrijetijdams