VoNo is een leuke vereniging die je warm onthaald

“VoNo is een kleine, gezellige maar professionele vereniging die volgend jaar 50 jaar bestaat. Iedereen is altijd van harte welkom om eens mee te komen trainen om te kijken of deze mooie sport iets voor hen is. De kracht van VoNo is de persoonlijke aanpak en het hebben van professionele trainers. Deze mix maakt dat VoNo ‘lekker’ bezig is”, zegt Robert namens Volleybalvereniging Noord. VTA Sport stelde een aantal vragen.

Heeft de coronacrisis veel impact op VoNo?

“Gelukkig geen financiële gevolgen. De leden zijn ons trouw gebleven en we hopen dat ze ook tijdens de eventuele 2e golf trouw blijven.”

Zou je drijvende krachten achter VoNo eens willen benoemen?

“De drijvend kracht achter VoNo is o.a. het huidige bestuur, de meedenkende en aanpakkende hoofdtrainer en natuurlijk de vrijwilligers die hun belangrijke steentje bijdragen.”

Waar vinden de volleybalactiviteiten plaats?

“Wij trainen altijd op de donderdagavond in sporthal De Weeren in Amsterdam-Noord. De sporthal is prima bereikbaar en parkeren is gratis. Onze thuiswedstrijden spelen we in Landsmeer op de dinsdagavonden. Daar vindt ook onze 2e training plaatst, voor de liefhebbers.”

Kun je iets vertellen over de teams?

“We hebben momenteel 2 damesteams die competitie spelen. Klasse 6 en klasse 5. Daarnaast hebben we een heren mix team met onze collega’s van VCW uit Landsmeer. Tevens hebben we een CMV team die wedstrijdjes speelt.”

VoNo is een leuke vereniging die je warm onthaald

Hoeveel leden heeft VoNo?

“VoNo heeft +/- 40 leden momenteel maar we zijn snel groeiend, met meerdere aanmeldingen per maand.”

Wat zijn de kernwaarden bij VoNo?

“Sportiviteit en respect hebben we hoog in het vaandel staan. Daarnaast willen we veel samen doen want iedereen telt mee. We willen zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen.”

Wat is het hoogtepunt in de geschiedenis van de vereniging?

“Ik loop pas 8 jaar mee. Ik denk dat we sinds vorig jaar in een opwaartse spiraal zitten qua aanpak en dat werpt zijn vruchten af. Volgend jaar zal ook zeker een hoogtepunt bevatten want dan bestaat VoNo 50 jaar.”

VoNo is een leuke vereniging die je warm onthaald
Dames 1

Waarom volleybal en geen andere sport?

“Ik zelf ben basketballer en bokser van origine, maar als je kinderen gaan sporten bij een vereniging wordt je al snel ‘aangestoken’ wat in mijn geval geresulteerd heeft in coaching en nu als onderdeel van het bestuur fungeer. Te gekke sport volleybal. Voor jong en oud.”

Zijn jullie nog op zoek naar nieuwe leden?

“Absoluut. We hebben de accommodatie en de ruimte. Zowel in Noord als in Landsmeer.”

Nog iets toe te voegen?

“Kom eens een keer kijken. Train gezellig een paar keer gratis mee. VoNo is een leuke vereniging die je warm onthaald. We hebben een vernieuwde hal op een prima locatie. Iedereen is van harte welkom”, laat Robert ten slotte namens VoNo weten.

VTA Sport 

vrijetijdamsterdam.nl

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam