Wegen US-coach Van Rooijen en club scheiden na één seizoen
Coach Van Rooijen in het midden. Photocredits: JohnsPictures.nl

Wegen US-coach Van Rooijen en club scheiden na één seizoen

’trainer/coach stopt bij Pharmafilter US Dames 1′

Frank van Rooijen gaat komend seizoen niet verder als trainer/coach bij Pharmafilter US Dames 1. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen de club en Van Rooijen. Dat heeft de volleybalclub uit Amsterdam-Oost bekend gemaakt.

Van Rooijen stopt aan het einde van de competitie. Afgelopen seizoen was een mooie ervaring voor Pharmafilter US Dames 1 om te proeven aan het niveau in de eredivisie. Het team en de staf hebben een steile leercurve doorgemaakt. Helaas was dit niet voldoende voor handhaving en blijft het voorlopig bij één seizoen in de eredivisie.

De oorspronkelijke ambities lagen bij een drie-jaren-plan om de eredivisie te bereiken, echter kwamen deze plannen in een stroomversnelling toen US Volleybal in juni van de NeVoBo een eredivisielicentie ontving. Door veel clubmensen, waaronder Van Rooijen, is er hard gewerkt om de club, het team en de staf klaar te stomen voor volleybal op het hoogste niveau.

Volgend seizoen komt het eerste damesteam van US weer uit in de topdivisie, waar er gewerkt zal worden aan een stabiele basis met als einddoel om binnen drie jaar terug te keren in de eredivisie. Hiervoor is de club op zoek naar een trainer/coach die drie keer per week de training kan verzorgen. Van Rooijen deelde dit jaar die verantwoordelijkheid met Mark Roper en heeft aangegeven dit commitment niet alleen aan te kunnen gaan. Hierop heeft hij besloten om te stoppen als trainer/coach bij Pharmafilter US Dames 1. Naast Van Rooijen nemen ook de speelsters Isabel Kuhel en Desirée Nouwen afscheid. Beide geroutineerde speelsters geven voorrang aan hun maatschappelijke carrière.

De technische commissie is reeds begonnen met de gesprekken voor een opvolger van de trainer/coach.

VTA Sport

Lees ook: VOC Amsterdam treft in halve finale underdog VZV

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam