Christophe George blijft als trainer bij Pharmafilter US D1
Foto: John van Geenen / johnspictures.nl

Na het abrupte einde van seizoen ‘19-’20 kijkt Pharmafilter US D1 alweer vol goede moed vooruit. De voorbereidingen voor ‘20-’21 zijn in volle gang, en dat onder leiding van Christophe George, die aanblijft als hoofdtrainer. De club is hier ontzettend blij mee. Christophe heeft veel betekend voor het team, dat een lastig jaar heeft gehad in de topdivisie met een bijna compleet nieuwe groep.

Knokken om overeind te blijven

Na vorig jaar te zijn gedegradeerd uit de eredivisie, hebben de meiden hard moeten knokken om in de topdivisie overeind te blijven, met een tiende plek als resultaat. Door continuïteit in zowel het team als de staf te bewaren, hoopt de club de stijgende lijn die de laatste paar wedstrijden is ingezet voort te zetten. Behalve Christophe blijven in ieder geval krachttrainer Arjan Kempes en assistent trainer Sebastien de Paula ook bij het team.

Chris is een echte volleybalfanaat

De meiden kijken ook enorm uit naar een nieuw seizoen met Christophe. Aanvoerder Annelin Pasveer: “Chris is een echte volleybalfanaat. Alle toewijding en uren die hij het afgelopen seizoen in ons team heeft gestoken, hebben een belangrijke rol gespeeld in het sterke en gezellige team dat wij nu zijn. Zijn passie en gedrevenheid motiveren ons elke training weer het onderste uit de kan te halen. Wij kijken ernaar uit, hoeveel Snickers het ons ook kost, om samen met onze staf het niveau volgend seizoen naar een hoger plan te tillen.”

Uitdagend en leuk seizoen

Christophe zelf kijkt terug op een uitdagend en vooral leuk seizoen. Hij heeft het team, waarvan veel meiden nog nooit op dit niveau hadden gespeeld, grote stappen zien maken. Ook uit de krachttrainingen van Arjan Kempes zag hij veel resultaat. Christophe ziet goede kansen voor zich in het nieuwe topdivisieformat van de bond: “Het feit dat het merendeel heeft aangegeven te willen blijven, maakt het ook makkelijk om verder te bouwen. Er is nog een grote progressiemarge.”

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ricardo Clarijs: “We moeten proberen er gezond door heen te komen”

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam