US door zege klaar voor de topper

us volleybal
Archieffoto: John van Geenen

US Amsterdam heeft zaterdagavond in de topdivisie afgerekend met het eerste volleybalteam van DeVoKo. De Amsterdamse ploeg van trainer Martijn van Goeverden won uit met 0-3. Door de overwinning maken de volleybalsters nog steeds kans op de titel in de topdivisie.

Volgens teammanager Saskia Bos boekte US een terechte overwinning: “We hebben terecht gewonnen. We speelden een degelijke wedstrijd en hadden ze goed in de tang. Verdedigend pakte DeVoKo best veel maar ze konden het niet afmaken omdat we een stevig blok hadden staan. Ik kan niet één speelster aanwijzen die eruit is gesprongen vandaag, omdat ik denk dat we het als collectief hebben gedaan”, aldus teambegeleider Bos.

US Amsterdam staat nu op de derde plek in de topdivisie en de volleybalsters maken volgens Bos nog steeds kans op de titel. Bos: ”We spelen nog tegen de nummer 2 en de nummer 1 dus alles is nog mogelijk, alhoewel we het gezien het onderlinge verschil in punten niet meer geheel in eigen hand hebben. Maar we gaan er nog wel voor.”

Zaterdag 1 april staat voor US één van die twee toppers op het programma. De ploeg ontvangt dan thuis in de Amstelcampus de nummer 2 Donitas. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams