Sensationele zege voor dames Pharmafilter US

Sensationele zege voor dames Pharmafilter US
Archieffoto: John van Geenen

De dames van Pharmafilter US hebben in de topdivisie een sensationele zege behaald. De volleybalploeg van trainer Martijn van Goeverden en assistent-coach Sebastiaan de Paula wist een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. Door de zege blijft de Amsterdamse ploeg nog steeds kanshebber voor de titel in de topdivisie.

Volgens teammanager Saskia Bos was het zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning. “Het was een pittige pot. Ze hebben een goede ploeg, zijn aanvallend sterk en beschikken over veel kracht. In de eerste 2 sets die we verloren maakten we ook best wat fouten”, aldus Bos.

Toch bleef de ploeg volgens de teambegeleider in de overwinning geloven en werd er door meerdere factoren alsnog de zege behaald. Bos: ”De spirit en het geloof in de overwinning bleef in het team aanwezig en dat kwam mede doordat het publiek ons vanaf de tribune onwijs bleef steunen. Ze zongen liedjes en maakten een mooie sfeer. Het was ontzettend knap dat het team terug kwam van een 0-2 achterstand en dat we de turn in de wedstrijd konden maken. Het kantelpunt duurde echt ontzettend lang en het bleef spannend. Wissels en positieveranderingen hebben ook zeker aan de overwinning bijgedragen. We zijn echt ontzettend blij.”

De volleybalsters van US staan na de zege nog steeds derde met hetzelfde puntenaantal als Donitas dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De achterstand op Weert bedraagt nu 5 punten. Zaterdag gaat US op bezoek in Apeldoorn en over twee weken staat in Amsterdam-Oost de topper met koploper Weert op het programma.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams