Ruime overwinning Ajax Vrouwen tegen Achilles ’29

Ajax Vrouwen - Achilles '29
Loïs Oudemast in actie. Foto: Jacques Kattenburg

In de stromende regen hebben de Ajax Vrouwen vrijdagavond op Sportpark de Toekomst weer eens laten zien waarom ze momenteel de terechte koploper zijn in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ed Engelkes versloeg tegenstander Achilles ’29 met 6-1.

Ajax, dat speelde zonder de geblesseerde aanvoerder Daphne Koster die als captain werd vervangen door Loïs Oudemast, kwam al binnen enkele minuten spelen, na een mooie aanval, door een goal van Desiree van Lunteren op een 1-0 voorsprong.
Na de vroege openingsgoal maakte Ana Maria Romero Moreno de tweede goal van de avond door uit de draai in de zestien knap binnen te schieten.

Natuurlijk had ook Ajax-topscorer Marjolijn van den Bighelaar weer een aandeel in het doelpuntenfestijn door uit de kluns de 3-0 te maken en zorgde interim-aanvoerder Oudemast met een goal voor de 4-0 ruststand.

Romero Moreno, de speelster die door de speaker vlak voor tijd terecht tot vrouw van de wedstrijd was gekozen zorgde met haar tweede goal voor 5-1 waarna Marlous Pieete Ajax uiteindelijk naar de 6-1 overwinning wist te schieten.

Opstelling Ajax

Davina Philtjens (Dominique Vugts ‘58), Anouk Hoogendijk, Marlous Pieete, Inessa Kaagman, Desiree van Lunteren, Marjolijn van den Bighelaar (Betsy Hassett), Lauren Delleman, Kelly Zeeman, Loïs Oudemast, Ana Maria Romero Moreno, Elixabete Sarasola Nieto.

De Ajax Vrouwen spelen nog twee normale competitieduels tegen PSV en Den Haag en in de halve finale van de beker op 14 april uit tegen PEC Zwolle waarna op 21 april de play-offs om het kampioenschap zullen beginnen. Het programma van de play-offs is al bekend en het schema van de play-off wedstrijden ziet er als volgt uit:

Vrijdag 21 april ADO Den Haag Vrouwen – Ajax Vrouwen
Vrijdag 28 april Ajax Vrouwen – PSV Vrouwen
Vrijdag 5 mei FC Twente Vrouwen – Ajax Vrouwen
Vrijdag 12 mei Ajax Vrouwen – FC Twente
Vrijdag 19 mei Ajax Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen
Vrijdag 26 mei PSV Vrouwen – Ajax Vrouwen

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl
Volg ons op Snapchat: vrijetijdams