Voetbalfeest in Watergraafsmeer: ‘Taba promoveert voor het eerst in clubhistorie naar derde klasse”
AFC Taba promoveert naar de derde klasse

Mooi voetbalnieuws over Taba uit Amsterdam Oost. Het eerste zondagteam promoveerde zondag voor het eerst in haar clubhistorie naar de derde klasse. Om dit te bewerkstelligen moest het team uit de Watergraafsmeer tijdens de nacompetitie finale in Badhoevedorp afrekenen met Spaarnwoude, dat vocht voor lijfsbehoud. Op het terrein van Pancratius won de gele Amsterdamse ploeg, van vertrekkend voetbaltrainer René van Vark, afgetekend met 0-3.

Doelpuntenmakers en publiek

Onder luid gejuich en sfeeracties van een uitzinnig Taba-publiek zorgden Pépé Dekker, Emiel Smeets en Tijmen de Vreeze namens de Amsterdammers voor de doelpunten.

Feest en trainerswisseling

Het sportieve succes zorgde ervoor dat het feest na afloop losbarstte. Hoofdtrainer René van Vark werd na het duel bedankt en neemt meer dan tevreden afscheid met promotie. Volgend jaar staat Hans Bergsma aan het roer van de zondagselectie. Aan de befaamde Amsterdamse voetbalcoach de schone taak om met zijn ploeg hoge ogen te gaan gooien in de zondagse derde klasse.

Voetbalfeest in Watergraafsmeer: ‘Taba promoveert voor het eerst in clubhistorie naar derde klasse”
René van Vark werd bedankt voor zijn bewezen diensten.

Mooie reacties na afloop

“Super voetbal, keihard werken is beloond, en terecht: Voor het eerst in de clubhistorie promotie naar de 3e klasse! Het was een fantastische middag! De TabaBus reed de 12e man, de jongens speelden een fantastische wedstrijd en werden terechte winnaar na keihard werken en goed voetbal! Trots met de beker naar huis”, is te lezen op de website van een triomfantelijk Taba.

Een trotste teamleider René Diepgrond toont de promotie beker.
Voetbalfeest in Watergraafsmeer: ‘Taba promoveert voor het eerst in clubhistorie naar derde klasse”
Blijdschap na afloop bij de spelers

Selectie Taba

De volgende spelers zijn verantwoordelijk voor de promotie: Roel Hoek, Pim Duchart, Job Zaal, Jasper van Vark, David Schrijver, Luc ten Brink, Jari Jullie, Dorus Thiel, Steven Olie, Emiel Smeets, Pepe Dekker, Cas Helmink, Bram Suwein, Kick Schrikkema, Tijmen de Vreeze, Dion van Vark en Wessel Diepgrond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam