Ajax trakteert publiek op mooie voetbalshow tegen FC Groningen
Photo by Peter Lous/Orange Pictures

Ajax heeft zondag de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA versloeg de ploeg van Alfred Schreuder tegenstander FC Groningen afgetekend met 6-1.  Bij rust stond het 3-1.

De Amsterdamse ploeg speelden de Groningers voor de theepauze van het kastje naar de muur. Voor Ajax waren vooral Bergwijn (twee goals) en Antony (een doelpunt) de smaakmakers van de eerste helft. Een goede counter van FC Groningen en niet goed mee terug verdedigen van Wijndal stonden aan de basis van het enige tegendoelpunt.

Na rust werd de voorsprong eenvoudig uitgebouwd en maakte ‘man of the match’ Bergwijn zijn derde goal (loepzuivere hattrick). De dit jaar doorgebroken Taylor scoorde nog en invaller Berghuis was trefzeker vanuit een strafschop.

Ajax komt zondag 21 augustus weer in actie. Op het Kasteel is Sparta Rotterdam dan de opponent.