Ajax morst dure punten tegen Excelsior

Excelsior stadion Woudestein
Stadion Woudestein. Foto: Wikifrits

Ajax heeft vanmiddag in Rotterdam duur puntverlies geleden. De uitwedstrijd tegen Excelsior eindigde in 1-1. Door dit resultaat liep de achterstand op koploper Feyenoord op tot 6 punten. Over twee weken staat voor Ajax de altijd beladen wedstrijd tegen Feyenoord in de Amsterdam Arena op het programma.

Onder het toeziend oog van 4400 toeschouwers kwam Ajax op Woudestein, na 26 minuten spelen op een 1-0 achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt van Tete. Een cadeautje van De Ligt bezorgde de bal in de voeten van Excelsior-speler Van Duinen, die via Tete de 1-0 wist binnen te schieten.

Niet veel later schoot Justin Kluivert uit een voorzet van Ziyech de gelijkmaker van dichtbij tegen de touwen. Dit betekende voor Kluivert zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Na de rust was Ajax, net als in de eerste helft, geen schimp van de ploeg die zich donderdagavond ten koste van Kopenhagen plaatsten voor de kwartfinale van de Europa League.  Excelsior keeg zelfs de beste kansen maar de Kralingers wisten deze niet te verzilveren. Pas in de extra tijd kreeg Ajax ook een serieuze kans maar Amin Younes zag zijn schot door doelman Warner Hahn gepareerd worden.

Opstelling Excelsior

Hahn, Karami, Mattheij, De Wijs, Massop, Faik, Fredy, Koolwijk (Fortes ‘83), Elbers (Hasselbaink ’75), v. Duinen, Hadouir (Vermeulen ’67)

Opstelling Ajax

Onana, Tete, Sánchez (Viergever ’46), De Ligt, Sinkgraven (Nouri ’83), Klaassen, Schöne, Ziyech, Kluivert, Traoré (Cassierra ’67), Younes

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams