Ajax is FC Utrecht de baas in Stadion Galgenwaard
Ajax viert feest met de meegereisde supporters. Foto: Ben Gal/Orange Pictures

Ajax heeft zondagmiddag de vierde wedstrijd op rij in de Eredivisie winnend afgesloten. In Stadion Galgenwaard in Utrecht werd de plaatselijke FC met 2-0 verslagen. Die zege werd behaald zonder dat de Amsterdammer ook maar een moment in de problemen kwamen.

Steven Berghuis

De eerste goal werd gemaakt door Steven Berghuis. De 30-jarige middenvelder zag Alvarez een corner verlengen waarna hij bij de tweede paal raak kopte. Diezelfde Berghuis zorgde er na 45 minuten voetbal met een prima assist voor dat Brian Brobbey de tweede Ajax-treffer kon binnen koppen.

Aparte wissel

Ondanks zijn goede spel was het toch Berghuis die in de 82e minuut naar de kant werd gehaald door trainer Alfred Schreuder. Waarom Berghuis naar de kant moest en niet Tadic was voor menigeen een raadsel. De Servische Ajax-aanvoerder speelde op de plek van Antony en leek beduidend minder in de wedstrijd te zitten.

Vuurwerkbom en oerwoudgeluiden

In de tweede helft werd de wedstrijd tijdelijk stil gelegd, nadat FC-Utrecht supporters een vuurwerkbom afstaken in de buurt van Ajax-keeper Pasveer. De Utrechtse fans lieten zich al eerder van hun slechte kant zien, nadat er oerwoudgeluiden werden gemaakt na de goal van Brobbey.

Antony

Nog tijdens de wedstrijd kwam het bericht naar buiten dat Antony naar Manchester United lijkt te vertrekken. Naar verluid heeft de Engelse topclub met Ajax een akkoord bereikt op hoofdlijnen. Er wordt een bedrag genoemd van honderd miljoen euro, dit is inclusief bonussen.