Groot scherm in Amsterdam: Feyenoord - Ajax
Foto credits: Riviera Amsterdam

Zoek jij een groot scherm in Amsterdam voor Feyenoord tegen Ajax? Deze klassieker staat op zondag 22 januari 2023 op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip en start om 14:30 uur. In tegenstelling tot vele andere seizoenen staan de Rotterdammers momenteel aan kop van de Eredivisie. Ajax staat derde met 5 punten achterstand. Bij de wedstrijd der wedstrijden mogen alleen Feyenoord-supporters aanwezig zijn. Veel Ajacieden zullen er dus voor kiezen om samen in de kroeg te kijken. Vandaar ons lijstje: Groot scherm in Amsterdam: Feyenoord – Ajax!

Centrum, oost, zuid, oost, west en zuidoost

Centrum

Adres: Brouwersgracht 107

Café De Zeemeeuw

Vriend van VTA Barry Assink adviseerde ons deze gezellige kroeg op de Zeedijk. Hier kijk je in echte Mokumse sfeer naar de klassieker. Het schijnt volle bak te worden dus zorg dat je op tijd bent. Leuk bijkomend feitje: onlangs waren AT5’s Kale en Kokkie te gast om hun wekelijkse programma op te nemen. In de straat zijn vele leuke restaurants om nadien een betaalbaar hapje te gaan eten.

Adres: Zeedijk 102

Oost

Café Gijs de Rooy

Weer zo’n mooie Amsterdamse kroeg om naar Feyenoord tegen Ajax te kijken! Kijk hier in Oost naar de wedstrijd der wedstrijden.

Adres: Javastraat 1

Eetcafé de Avonden

De Avonden staat steevast in ons rijtje met kroegen in Amsterdam waar je op een groot scherm naar voetbal kunt kijken. Neemt u gerust plaats naast stamgast en Ajax-watcher Ramon Ensing. In deze echte Mokumse kroeg kijk je met gezellige Amsterdammers naar de wedstrijd van ons aller Ajax.

Adres: Middenweg 398

Zuid

Café Chris Scholten

Bij Café Chris Scholten kun je altijd gezellig naar wedstrijden van Ajax kijken! Dat zal tijdens De Klassieker niet anders zijn. Je kijkt tussen de echte Amsterdammers uit de Pijp. Er hangt hier altijd een echte Mokumse sfeer!

Adres: Van Woustraat 104

Café Hans

Café Hans is een ouderwets gezellige typisch Amsterdamse kroeg, waar de Perzische kleedjes nog op tafel liggen. Zelf zijn we hier een paar keer geweest om een wedstrijd te kijken en de sfeer is super gezellig!

Adres: Amstelveenseweg 69

Rivièra Amsterdam

Rivièra Amsterdam zijn we geregeld geweest om naar een Ajax wedstrijd te kijken. Hier beleef je met zekerheid een gezellige middag. Na afloop komt ras Ajacied Henk Schulz zingen. Kijk maar even naar onderstaand fragmentje om in de stemming te komen.

Adres: Rijnstraat 11

Café Van Wou

Bij Café van Wou gebruiken ze geen social media, maar hebben ze wel een groot scherm waar je naar de wedstrijd kunt kijken. Nog een heerlijk ouderwets Mokums café om te bezoeken.

Adres: Van Woustraat 25

West

Café ’t Stoplicht

Wat een ongelofelijke leuke plek om naar Ajax te kijken. In deze rasechte Amsterdamse kroeg ademt het voetbal (en dan vooral Ajax). Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent want het kan weleens stampvol worden.

 

Adres: Witte de Withstraat 153

Zuidoost

Heb jij nog een leuke tip voor een gezellige plek met groot scherm in Amsterdam? Stuur een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam