Groot scherm in Amsterdam: Ajax en andere evenementen

Wil jij Ajax op een groot scherm in Amsterdam kijken? Of ben je benieuwd of er een ander (sport) evenement op groot beeld te bekijken is? Natuurlijk is het vaak leuker om een event zelf te bezoeken. Maar soms heb je geen kaartje of ben je door andere redenen niet in de gelegenheid om te gaan. Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om met je vrienden in een gezellige sfeer op groot scherm in de kroeg te kijken. In de hoofdstad zijn genoeg leuke kroegen en andere plekken waar je op grote schermen tv kun kijken. Veel plezier met ons lijstje ‘Groot scherm in Amsterdam: Ajax en andere evenementen’.

Café De Zeemeeuw

Vriend van VTA Barry Assink adviseerde ons deze gezellige kroeg op de Zeedijk. In dit sfeervolle café ademt het Amsterdam en Ajax. Superleuk om hier een wedstrijd van Ajax te kijken! In de straat zijn vele leuke restaurants om vooraf of nadien een hapje te gaan eten.

Adres: Zeedijk 102

Café Gijs de Rooy

Bij deze toffe buurtkroeg kun je Ajax wedstrijden en andere events op groot scherm kijken. De laatste keer dat we er waren serveerden ze lekkere hapjes die constant rondgaan. Je hebt er veel lekkere diverse bieren. Een super leuke plek om een mooie avond of middag te beleven.

Adres: Javastraat 1

Café Chris Scholten

Bij Café Chris Scholten kun je altijd gezellig naar Ajax kijken! Je kijkt tussen de echte Amsterdammers uit de Pijp. Gasten worden welkom geheten met een mega grote Ajax vlag die voor het raam hangt. Er hangt hier altijd een echte Mokumse sfeer!

Adres: Van Woustraat 104

Café Hans

Café Hans is een ouderwets gezellige typisch Amsterdamse kroeg, waar de Perzische kleedjes nog op tafel liggen. Zelf zijn we hier een paar keer geweest om een wedstrijd te kijken en de sfeer is super gezellig!

Adres: Amstelveenseweg 69

Chicago Social Club

In de Chicago Social Club worden internationale wedstrijden van Ajax vaak op groot scherm vertoond.

Adres: Leidseplein 12

Eetcafé de Avonden

De Avonden staat steevast in ons rijtje met kroegen in Amsterdam waar je op een groot scherm naar voetbal kunt kijken. Neemt u gerust plaats naast stamgast en Ajax-watcher Ramon Ensing. In deze echte Mokumse kroeg kijk je met gezellige Amsterdammers naar een wedstrijd!

Adres: Middenweg 398

Rivièra Amsterdam

Mooi om te zien dat bij Rivièra Amsterdam iedere Ajax-wedstrijd trouw de Ajax-vlaggen worden uitgehangen. We zijn hier al een paar keer geweest om naar voetbalwedstrijden te kijken. De sfeer is helemaal top en je kunt op verschillende schermen kijken. Vaak staat er ook nog wat lekkers op het menu! Zelf zijn we gek op de Spareribs…

Adres: Rijnstraat 11

De Marktkantine

Gekkenhuis is het in De Marktkantine als Ajax een belangrijke internationale wedstrijd speelt. De locatie die normaal fungeert als nachtclub zit dan helemaal vol met Ajax fans. Meestal is de entree vijf eurootjes, en moet je vooraf je kaartje kopen.

Adres: Jan van Galenstraat 6

Westerunie

Bij de Westerunie kun je op een mega groot scherm naar Ajax kijken. Rondom de wedstrijd kan je er een hapje en/of drankje doen. Uit de speaker klinken voor, tijdens en na de wedstrijd Amsterdamse nummers.

Adres: Klönneplein 4-6

Supportershome

Als Ajax speelt is het een ware belevenis om in het Supportershome te kijken. In een gezellige Amsterdamse sfeer kijk je hier naar de wedstrijd.

Adres: Johan Cruijff Boulevard 1

Proeflokaal A. van Wees

“Ook dit seizoen zenden we weer alle Champions League wedstrijden van AFC Ajax live uit in ons proeflokaal. De wedstrijden zijn altijd live te volgen op grote schermen. Er is zelfs een mini-skybox beschikbaar voor een groep van 8 tot 12 personen.

Adres: Herengracht 319

Voordat je besluit ergens te gaan kijken doe je er verstandig aan een kijkje te nemen bij de betreffende locatie. Het kan soms gebeuren dat de wedstrijd daar om een of andere reden niet wordt uitgezonden. Vervelend als je er voor niks staat! 😉

Heb jij nog een leuke tip voor een gezellige plek met groot scherm in Amsterdam? Stuur een e-mail naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam