Vechtsporten leren in Amsterdam (per vechtsport)
Foto: Karateschool ki club.cool

Wil jij vechtsporten leren in Amsterdam? In de hoofdstad zijn er vele mogelijkheden om een vechtsport onder de knie te krijgen. Via dit blog ‘vechtsporten leren in Amsterdam’ geven we je een mooi overzicht van de verschillende opties.

Aikido

Integrale Aikido Amsterdam

Deze Aikidoclub is een kleinzalige en laagdrempelige club in Amsterdam. Ze zien beoefening van Aikido als kans tot zelfontwikkeling, stresshantering en bewustwording. De activiteiten van deze Aikidoclub vinden binnen plaats in De Pijp en buiten in het Vondelpark. Aikido is een Japanse krijgsdiscipline met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd.

Adres: Tweede Jan van der Heijdenstraat 75

Diverse vechtsporten

Kops Gym

Bij Kops Gym kun je terecht voor worstelen, boksen, kickboksen en MMA. Je kan hier eveneens vrij trainen, fitnessen en krachttrainen. Ze organiseren conditietraining en boksconditie (zaktraining). Bert Kops is een van de drijvende krachten achter dit sportcentrum.

Adres: Weesperzijde 115

Judo

Dojo De Jong

Deze judoclub staat bekend als een sfeervolle club waar iedereen welkom is om te judoën op zijn of haar eigen niveau, vooral veel jeugd waarbij plezier en judo als breedtesport voorop staat. Alex de Jong is de eigenaar van deze judoschool.

De judoclub ontstond ooit vanuit de buurthuis verenigingen Don Bosco en M.E.O. Bij Don Bosco is Alex de Jong op 5-jarige leeftijd begonnen. Bij beide clubs gaf hij al les toen deze beide om verschillende redenen moesten stoppen met activiteiten.

In 2014 is Alex de Jong verdergegaan met de clubs op andere locaties in de buurt, onder de naam Dojo De Jong. De judoactiviteiten vinden plaats op twee locaties: de Frankendaelschool op de Hogeweg en de Nelson Mandelaschool in de Liangs Nekstraat.

Adres 1: Hogeweg 63
Adres 2: Laing’s Nekstraat 44

Judoschool Onaji

Judoschool Onaji is in 2012 opgericht. De naam Onaji staat voor gelijkheid. Dat is ook wat de eigenaar met de club wil uitstralen. Iedereen moet gelijk zijn en behandeld worden. Sporten is hier het allerbelangrijkste.

De enige dingen die niet gelijk zijn, zijn de banden en slippen. Deze ongelijkheid is echter positief. De mensen met hoge banden nemen namelijk personen met lagere banden op sleeptouw.

De judolessen vinden vooral plaats in Amsterdam binnen de ring. Ook daarbuiten worden er nu lessen aangeboden. De kernwaarden bij ‘Onaji’ zijn dat sporten en bewegen leuk moet zijn.

Adres: Ketelhuisplein 45

Judovereniging Tenkaichi

Dit is een kleine vereniging, met 2 docenten per les. Deze judoclub draait volledig op vrijwilligers met gediplomeerde docenten en aangesloten bij de JBN. Plezier in de sport hebben en deze bereikbaar maken voor iedereen, vinden ze erg belangrijk. De judo activiteiten vinden plaats in sportcentrum Caland. Daar wordt een dojo gehuurd.

Adres: Eliza van Calcarstraat 2

Karate

Fightin’ Nabil

Karateschool Fightin’ Nabil is op 28 augustus 2010 opgericht. Deze karateschool geeft lessen in de wijken Osdorp, Slotervaart, Sloten en IJburg. Deze sportclub biedt zeven dagen per week karatelessen aan. Dit doen ze aan mensen van verschillende leeftijden en doelgroepen.

Veiligheid, plezier en deskundig karate-onderwijs staan bij ‘Fightin’ Nabil’ hoog in het vaandel. Je kan hier terecht voor karate en wedstrijdkarate. De sport wordt op recreatief en prestatief niveau beoefend.

Adres: Eliza van Calcarstraat 3

Ki club.cool

Deze Amsterdamse karateschool is in 1994. De karateschool werd opgericht door twee beeldend kunstenaars en vechtsport enthousiastelingen Thérèse Zoekende en Patrick Koster. De dojo of karate oefenzaal ligt aan de Herengracht.

Er ligt ook een vestiging van deze karateclub in Monnickendam. Er wordt karate uitgeoefend door mensen vanaf 5 tot en met 105 jaar. Onlangs werd er hier ‘Ouder & Kind’ karate geïntroduceerd.

Deze intergenerationele karate-vorm verbindt jonge kinderen, jongeren en volwassenen door samen te sporten. Leeftijd barrières worden hier geslecht en elke leeftijdsgroep kan van de andere leren en inspireren.

Adres: Herengracht 34