VOC plaatst zich voor bekerfinale

VOC plaatst zich voor bekerfinale
Archieffoto: vrijetijdamsterdam.nl

De handbalsters van VOC Amsterdam hebben zich geplaatst voor de finale van de beker. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende coach Bert Bouwer versloeg thuis in Sporthal Elzenhagen tegenstander Borhave met 33-20.

Volgens coach Bouwer begon de ploeg uit Amsterdam-Noord wat moeizaam aan de wedstrijd. “We begonnen wat moeizaam omdat je voelde dat je toch al sterker bent dan Borhave en volgens mij ook omdat Borhave afgelopen weekend maar nipt van Kwiek wist te winnen. We oogden te ontspannen en het was een lastig begin”, aldus Bouwer.

Na een gelijk opgaand begin waarin het zelfs 6-4 stond voor de ‘groen/zwarten’ kwam VOC volgens Bouwer pas een beetje los na twintig minuten spelen, wat resulteerde in een 14-7 stand bij de rust.

In de tweede helft walste de ploeg uit Noord volgens de coach over Borhave heen. Bouwer: “De tweede helft zijn we erover heen gelopen omdat we het tempo iets hadden verhoogd en serieuzer werden. We merkten dat we niet zoals in het begin wilde spelen, de ploeg pakte het dus weer goed op.”

Rachel de Haze viel tussendoor uit met een lichte blessure en werd door de coach uit voorzorg de rest van de wedstrijd aan de kant gehouden. In het restant van de wedstrijd bouwde VOC de score uiteindelijk uit tot 33-20.

Bouwer prees na afloop keeper Sanne Leenders die volgens de trainer een goede wedstrijd speelde en na afloop terecht werd gekozen tot speelster van de wedstrijd. ”Ik vond Sanne een heel goede wedstrijd spelen. Het leuke is dat Sanne ook door haar medespeelsters werd verkozen tot de beste speelsters van de wedstrijd. Bij ons koopt voor iedere wedstrijd iemand van de ploeg een cadeautje. Na afloop gaan de dames dan stemmen wie de beste was en diegene krijgt dan het cadeautje”, aldus Bouwer.

De tegenstander voor de bekerfinale komt uit de wedstrijd tussen Sercodak/Dalfsen en Virto/Quintus die donderdagavond wordt gespeeld.

Komende zaterdag staat voor VOC in de kampioenspoule van de play-offs de topper uit tegen Sercodak/Dalfsen op het programma.

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams