Nathalie Hendrikse stapt over naar Thüringen
cover Nathalie Hendrikse, in het shirt van Neckarsulm foto archief HSP / club

Met Nathalie Hendrikse komt volgend seizoen een volgende linkshandige speelster naar Thüringer HC. De 26-jarige Nederlandse flankspeelster tekent een contract voor twee jaar. Sinds 2019 was Hendrikse actief in de Bundesliga bij Sport-Union Neckarsulm. Dat schrijft Handbalstartpunt.nl.

Waar haar ploeggenote Jill Kooij die gelijktijdig met Hendrikse haar vertrek aankondigde, naar toe gaat is nog niet duidelijk. Bij Neckarsulmer gaat Sharon Nooitmeer komend seizoen door en ziet nieuweling Annefleur Bruggeman overkomen van Leverkusen.

Al sinds haar vierde handbalt Hendrikse. Vanaf 2012 deed ze bij VOC Amsterdam ervaring op in Europese toernooien als de EHF Cup en Challenge Cup. In 2017 pakte ze met de Amsterdamse club de nationale titel, daarna maakte ze de sprong naar het Noorse Gjerpen HK Skien. In 2019 toog ze naar Zuid-Duitsland waar Sport-Union Neckarsulm drie jaar haar werkgever werd. Daar werd ze als aanvoerster van de ploeg gekozen. Dit seizoen in de Bundesliga staat de teller op 44 doelpunten.

De verwachtingen van Nathalie Hendrikse zijn groot, ze verheugt zich op nieuwe, persoonlijke en sportieve uitdagingen bij de club waar actueel ook Miranda Schmidt-Robben en keepster Rinka Duijndam – voorlopig even geen handbal – onder contract staan. “Mijn persoonlijke doelen en die van de club passen goed bij elkaar, ik wil met graag onder trainer Herbert Müller verder ontwikkelen. Ik denk dat we een sterke ploeg hebben, verheug me op de fans en de lekkere sfeer in de hal.”

Coach Müller is tevreden over de aanwinst: “Ze past in sportief én menselijk opzicht goed bij ons. Gedreven, veel inzet op de training, snel op de tegenaanval, beetje brutaal ook en prima spelend vanaf die positie. Ik verheug me op een mooie samenwerking.”

Bron: Handbalstartpunt.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam