Bert Bouwer vertrekt na seizoen bij VOC Amsterdam

Coach Bouwer zit helemaal op links. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Bert Bouwer de trainer/coach van Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam gaat na het einde van dit seizoen de club verlaten.

In een mededeling aan het bestuur van de club uit Amsterdam-Noord heeft de succesvolle coach laten weten dat de belangrijkste motivatie om te stoppen bij VOC Amsterdam het feit is dat hij slechts één keer per week kan trainen met een volledige selectie, omdat een aantal speelsters doordeweeks op Papendal verblijven. De beslissing komt niet geheel als een verrassing want Bouwer liet in de media al een aantal keer weten dat de kans groot is dat hij vertrekt als hij niet vaker met zijn voltallige selectie kan gaan trainen richting de wedstrijd.

Bouwer is al sinds 2015 hoofdcoach bij de Amsterdamse ploeg en won met VOC in 2016 de nationale beker. Het landskampioenschap lag ook binnen handbereik maar Bouwer verloor met zijn VOC in de ‘best of three’ uiteindelijk van Dalfsen.

Dit seizoen doet Bouwer het uitstekend met VOC. De ploeg zit in de halve finale van de beker en gaat fier aan de leiding in de kampioenspoule van de Eredivisie. Zaterdag speelt de ploeg uit Noord de uitwedstrijd tegen Venlo.

Het bestuur van VOC liet weten de beslissing van Bouwer te respecteren en hem dankbaar te zijn voor hetgeen wat hij in korte tijd heeft neergezet en heeft weten te bereiken.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op snapchat: vrijetijdams