Apollo door winst met één been in de play-offs

Apollo namens Nederland naar kwartfinale FIBA 3x3 WK in Nantes
Archieffoto van de Apollohal. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Apollo door winst met één been in de play-offs

Apollo heeft donderdagavond in een goed gevulde Apollohal in Amsterdam-Zuid een terechte zege geboekt. De Amsterdamse basketballers versloegen New Heroes uit Den Bosch met 100-93. Door de overwinning staat de ploeg van trainer Patrick Faijdherbe en zijn assistent Peter van Paassen, met één been in de play-offs. Een overwinning van Apollo of verlies van concurrent Aris Leeuwarden betekent dat de zwarthemden zich zullen plaatsen voor de play-off wedstrijden die aan het eind van het seizoen zullen gaan plaatsvinden.

De basketballers uit Zuid waren vrijwel de gehele wedstrijd heer en meester en onder meer een dunk van Dimeo van der Horst en een mooie solo en goal van Gian Slagter waren twee van de vele momenten die er waren te genieten voor de toeschouwers in de Apollohal.

Ondanks een sterk collectief optreden werd routinier Sergio de Randamie na afloop van de wedstrijd door de speaker tot man van de wedstrijd verkozen. Een terechte uitverkiezing want De Randamie was niet alleen bij veel goals betrokken, hij oogde ook koelbloedig, en stond verdedigend behoorlijk zijn tegenstander in de weg donderdagavond.

Apollo speelt aankomende donderdag 6 april de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Gerelateerd bericht:

Terecht verlies voor Apollo in Zuid