Zoek jij een basketbalclub in Amsterdam? Hierbij de opties!
Willekeurige foto bij Apollo Amsterdam. Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Ben je op zoek naar een basketbalclub in Amsterdam? In deze hoofdstad zitten een aantal basketbalclubs. De sport basketbal wordt gespeeld op een rechthoekig veld met aan beide kopse kanten een basket. De basketring hangt op 10 feet, ongeveer 3 meter. Een team kan punten scoren door de bal door de basketring te gooien. Ben je op zoek naar een leuke basketbalclub in Amsterdam? Check dan ons overzicht met basketbalclubs in Amsterdam.

AMVJ-Basketball

Deze club is in 1930 al opgericht. AMVJ-Basketball is de eerste Nederlandse basketbalclub. In 1938 begon AMVJ in de Amsterdamse competitie om later in landelijke competities te spelen. Een kernwaarde van AMVJ is dat iedereen die dat wil kan komen basketballen en met vooral veel plezier in het basketballen.

Adres: Dokter Meurerlaan 7

Apollo Amsterdam

BC Apollo Amsterdam is een basketbalclub uit Amsterdam. De club heeft een profgedeelte en een amateurtak. De wedstrijden van deze basketbalclub vinden plaats in de Apollohal.

Adres: Apollolaan 4

Basketball Vereniging Amsterdam

Deze basketbalvereniging ligt in Amsterdam-West. Bij Basketball Vereniging Amsterdam geven enthousiaste trainers wekelijks trainingen. Ze leren de leden basistechnieken aan. Basketbal is volgens BVA een echte teamsport. De teams spelen de wedstrijden in een lichtblauw shirt in combinatie met een lichtblauwe broek. De basketbalactiviteiten zoals trainingen en competitiewedstrijden worden afgewerkt in het Hogendorp Sportcentrum.

Adres: Van Hogendorpstraat 921

BC Flying Oost

Bij Basketball Vereniging Amsterdam kun je al basketballen sinds 2004. De vereniging is ontstaan vanuit de Basketball’scool Amsterdam, waar kinderen wekelijks kunnen basketballen in de Amstel Campus. Met veel plezier en sportiviteit samen basketballen op elk niveau staat hier hoog in het vaandel. Ze richten zich voornamelijk op de jeugd. De basketbalactiviteiten vinden plaats in Sporthal Zeeburg.

Adres: Wibautstraat 80

BC Schrobbelaar

BC Schrobbelaar staat voor basketbal én gezelligheid. Waar iedereen een passie heeft voor basketbal, houdt iedereen bij BC Schrobbelaar ook van een leuk feestje. De basketbalclub heeft heren- en damesteams. De basketbalactiviteiten vinden plaats in het Sportcentrum Universum.

Adres: Science Park 306

BV Amsterdam

Basketball Vereniging Amsterdam is een basketbalclub bestaande uit enthousiaste trainers. Deze staan iedere week klaar om leden basistechnieken te leren. De trainingen en thuiswedstrijden vinden plaats in het Hogendorp Sportcentrum. Soms wordt er ook getraind in Sporthal Laan van Spartaan en Het 4e Gymnasium.

Adres: Science Park 306

CALAND BASKETBALL

Bij Caland Basketball worden de pijlen gericht op individuele ontwikkeling van de spelers in groepsverband. De trainingen/wedstrijden worden gehouden in Sportcentrum Caland.

Adres: Pieter Calandlaan 182

Northside Ballers Amsterdam

Northside Ballers Amsterdam is in 1969 opgericht onder de naam DWV Basketball. DWV was destijds een voetbalvereniging waar met name in de jaren ’60 van de vorige eeuw steeds meer leden andere sporten gingen beoefenen waaronder basketbal. In 1969 werd dat dus DWV Basketball en begin jaren ’80 maakte DWV Basketball zich officieel los van de omnivereniging DWV. Er wordt gebasketbald in Sporthal De Weeren.

Adres: Beemsterstraat 656

Harlemlakers

Van oudsher is Harlemlakers een club met een familiegevoel. Ondanks dat het aantal teams is gegroeid, en dat er ook meer prestatiegerichte teams zijn, hopen ze dat dit familiegevoel altijd zal blijven hangen. Daarnaast hebben we al tientallen jaren jeugdteams gehad die op de landelijke niveaus meedraaien. Plezier en prestatie moeten binnen de visie van deze basketbalclub altijd samen blijven gaan. Basketballen doen ze hier in Sportcentrum Caland.

Adres: Eliza van Calcarstraat 2

US Basketbal Amsterdam

De US Basketbal Amsterdam is een gezelligste basketbal club in de stad met dames en heren teams op alle niveau’s. De sportactiviteiten vinden plaats in de Amstelcampus.

Adres: Tweede Boerhaavestraat 10