Apollo blijft door zege in de race voor de play-offs

Apollo blijft door zege in de race voor de play-offs
Arhieffoto Apollo. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Apollo blijft door zege in de race voor de play-offs

WEERT, 25 maart 2017 – Apollo Amsterdam heeft in de race voor de laatste plek in de play-offs een nuttige zege geboekt in Weert. De zege kreeg al in het eerste kwart gestalte toen de Amsterdammers uitliepen naar 9-22. BSW kwam nog wel dichterbij, maar niet verontrustend: 55-67.

Het begin van de wedstrijd is voor BSW

Het begin van de wedstrijd is nog voor BSW. Het verdedigt fel, waardoor Amsterdam niet tot schoten komt. Zelf krijgt het door aanvallende rebounds meerdere kansen per aanval, maar er wordt teveel gemist om er echt van te profiteren. Na drie minuten neem coach Patrick Faijdherbe een time-out bij de stand van 5-2 en al twee persoonlijke fouten van Jesse Markusse, die wel mag blijven staan van zijn coach.

De time-out heeft effect op Sergio

De time-out heeft in ieder geval effect op Sergio de Randamie, want in zijn eentje brengt hij Apollo aan de leiding en tot 9-12 zijn alle Amsterdamse punten van zijn hand. Dan gaat ook Aron Royé zich met de score bemoeien. Weert strijdt ondertussen vooral met zichzelf. Door misverstanden worden ballen eenvoudig over de zijlijn gegooid. Een time-out van coach Radenko Varagic bij 9-17 helpt niet. De Randamie (14) en Royé (8) lopen door naar een kwartstand van 9-22. Enige minpuntje voor Amsterdam is dat Markusse ook zijn derde fout al heeft opgepikt.

Derde fout voor Matthew van Tongeren

Het tweede kwart begint BSW beter. Na drie minuten is de stand door vier verschillende spelers teruggebracht tot 17 tegen 24. Dan loopt Matthew van Tongeren aan Weerter zijde ook tegen zijn derde fout aan en stokt het spel weer bij BSW. De passing wordt weer slordig en Apollo profiteert met twee bommetjes van Gian Slagter: 22-32. Apollo vergeet om verder uit te lopen door het missen van veel vrije worpen. Maar het kan het hebben, want BSW weet het netje deze wedstrijd met geen mogelijkheid te vinden. Ruststand 27-34.

Markusse loopt tegen zijn vierde fout aan

Na 32 seconden in het derde kwart loopt Markusse al tegen zijn vierde fout aan en mag weer naar de kant. Na ruim twee minuten opent Aleek Pauline de score in dit kwart en via Akeel Eduardo komt BSW al pressend terug tot 31-34. Het had langszij kunnen komen als Eduardo, Dyon Halman en Jules Schild niet kort na elkaar drie fouten in de aanvalsrebound hadden gekregen. In plaats daarvan scoort Apollo twee maal en staat het 31-38. Amsterdam benut zijn ervaring om de frustratie bij BSW vanwege het fysieke spel uit te buiten en loopt weer uit naar 34-45. Tegen het einde van het derde kwart loopt Van Tongeren tegen een aanvallende fout op (zijn vijfde) en leidt Apollo Amsterdam inmiddels weer comfortabel. Kwartstand 39-51.

Roye opent het vierde kwart

Royé opent het vierde kwart met twee driepunters, beantwoord door een score van Schild en een drietje van Jeroen van Vugt. Bij 46-57 komt Markusse terug om in de daaropvolgende aanval ook zijn vijfde fout te krijgen. BSW profiteert ook nu niet van het feit dat Amsterdam nog maar één twee meter-man heeft. Het spel blijft rommelig, maar ook volledig vrije schoten worden gemist. Met vier uit 26 driepunters win je geen wedstrijd en dat blijkt. Het verschil blijft tussen de tien en dertien punten schommelen en met 55-67 gaan de voor de laatste play-off plek belangrijke punten mee naar Amsterdam. Apollo was de slimmere ploeg in een weinig hoogstaande wedstrijd.

Apollo deed door de overwinning en het verlies van concurrent Leeuwarden goede zaken. De Amsterdammers doen weer volop mee in strijd voor deelname aan de play-offs.

Met dank aan de bron: basketballleague.nl

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Apollo Amsterdam herpakt zich in DBL

Tiende verlies op rij voor Apollo Amsterdam