Nieuwe clubnacht in de Akhnaton

Op de foto Errol Veldwijk.

Ze draaiden al op verschillende feesten, hebben Happy Underground House als specialiteit, en als klap op de vuurpijl organiseren ze zaterdag 25 maart 2017 hun eerste clubnacht in de Akhnaton Amsterdam. De drie vrienden, Johan Daalman, Errol Veldwijk en Hassan El Helaly die in het uitgaanscircuit door het leven gaan als DJ E-Role, Johan D. en DJ Hassan El Helaly, vonden dat het in de hoofdstad wel tijd was voor een nieuwe unieke vrouwvriendelijke clubnacht, waar er los gegaan kan worden op een Happy Underground Sound en waar alle nationaliteiten die de stad rijk is van harte welkom zijn. Ze sloegen de handen ineen en voordat ze het wisten werd het plan een feit. Zaterdag staat de eerste I.R. Party (International Rescue Party) op het programma.

Underground DJ
Op de foto Johan Daalman.

Vrije Tijd Amsterdam vond het een aansprekend verhaal en stelde de organisatie van deze clubavond daarom een aantal vragen.

Wat is in grote lijnen de belangrijkste beweegreden om dit feest in Amsterdam te organiseren?

Wij zijn al jaren bezig als DJ op verschillende feesten. Door onze draaitechnieken en genre werden we telkens weer gevraagd, door bezoekers op de feesten waar wij draaiden, wanneer wij nou zelf eens een eigen feest gaan geven met ons unieke Happy Deephouse Underground Sound. We beseften ons dat een feest geven een enorme organisatie is maar nadat er gebleken was dat er veel animo voor bestond, hebben we besloten zaterdag 25 maart de stap te gaan wagen.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

Wij hebben gelezen over verbinding brengen tussen alle nationaliteiten. Is daar in jullie ogen momenteel behoefte aan in de stad?

Yip, wij denken dat juist in deze tijd meer de nadruk gelegd moet worden op wat ons verbind. Als DJ ben je je meer bewust dat alle muziekstromen die er zijn uit verschillende culturen komen en dat die verschillen een enorme verrijking zijn, en je sets tevens verrassender en kleurrijker maakt. Amsterdam is een mengelmoes van allerlei nationaliteiten en omdat op ons feest ook mensen komen die niet uit de stad komen willen wij dit delen. De DJ’s die bij ons draaien hebben verschillende culturele achtergronden met dezelfde passie en feeling voor onze muziek genre.

Wij hebben gelezen dat jullie Old School DJ’s zijn. Mogen we daaruit concluderen dat jullie je richten op een wat ouder publiek?

Wij lopen al heel wat jaren mee en hebben al veel meegemaakt in de dance-scene. Wij zijn echter altijd meegegaan met de tijdsgeest en trekken zowel jongeren als ouder publiek. Ook zijn de veertigers de nieuwe dertigers en de vijftigers de nieuwe veertigers en hoe cool is het dat twintigers en vijftigers samen dansen op onze Happy Deephouse Underground House sound. Mooier kan je het niet hebben toch?

Clubnacht
Op de foto Errol Veldwijk en Hassan El Helaly.

Een toegankelijke vrouwvriendelijke clubavond in hartje centrum. Zijn de andere clubs in de stad dit niet of niet genoeg?

Wij willen juist de nadruk leggen op vrouwvriendelijk. Dat wil zeggen de verhouding man vrouw moet of gelijk zijn of de vrouwen in de meerderheid. De dames komen gratis binnen bij ons en de heren respecteren de dames . Wij merken door onze ervaring dat dit het feest zeker ten goede komt.

Deze clubavond wordt geopend door 2 vrouwelijke DJ’s en bij ieder feest zal een vrouwelijke DJ uitgenodigd worden. Kunnen we hieruit de conclusie trekken dat jullie in de toekomst meer feestjes willen organiseren?

Dat klopt! Onze eerste clubavond is als het aan ons ligt het begin en wij willen een paar keer per jaar een tof feest geven. En ja een vrouwelijk DJ hoort zeker bij ons concept! De gastvrouw, garderobe en toilet dames zijn vakvrouwen en zullen ook zeker meedragen aan een top clubnacht!

Waarom kiezen jullie voor de Akhnaton Amsterdam als locatie?

We hebben een heel goed gevoel bij deze locatie en een goede klik met de eigenaren van deze club. Wat de club ook aantrekkelijk maakt is dat je kan lounchen, dansen en rustig met elkaar kan praten aan de bar die in een gescheiden ruimte is gesitueerd. Ook is er op de bovenverdieping gelegenheid om te roken, je hoeft daarvoor dus niet naar buiten. Het ligt super centraal, dicht bij Amsterdam CS, en vlak bij de tram, bussen en taxi’s en een politiebureau op de hoek. Wat wil je nog meer?!

Hebben jullie nog meer informatie over de clubnacht?

Omdat het ons eerste feest is zal de entree voor zowel heren en dames gratis zijn tot 00:30 uur. Voor de heren die niet op de gastenlijst staan is de entree na 00:30 uur 10,- EUR PP (de dames hoeven geen entree te betalen). En de gastenlijst is bijna vol, dus wil je op de gastenlijst dan kun je je uiterlijk vrijdagmiddag 24 maart a.s via ons Facebook pagina nog aanmelden!
vrijetijdamsterdam.nl
Gerelateerd artikel: