Pinoké ‘sprookje’ duurt voort dankzij zege op Almere

Pinoke sprookje
Archieffoto Pinoké eerder dit seizoen. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het Pinoké ‘sprookje’ met coach Jesse Mahieu op de bank duurt ook na zondagmiddag 19 maart voort. De ‘steekneuzen’ versloegen thuis de hockeymannen van Almere met 4-1. Dit betekende voor Pinoké dat ze na de winterstop nog geen één keer hebben verloren.

De hockeyers van Almere wisten in de eerdere onderlinge ontmoeting dit seizoen nog te winnen en kwamen zondagmiddag in het Amsterdamse Bos in het begin van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong door Terrance Pieters.

Nog voor de rust wisten de blauwhemden de achterstand om te buigen. Vanuit een strafcorner wist Tijn Knetemann strak binnen te schieten en na een mooie assist bouwde Joost Rijksen de voorsprong met een binnentikker uit tot 2-1.

In de tweede helft zorgde Aran Zalewski en Dennis Warmerdam voor de 4-1 eindstand. Zalewski tikte van dichtbij binnen en bij de tweede paal zorgde Warmerdam voor de vierde en laatste goal van de middag.

De gevierde succescoach Mahieu liet zondagavond weten het leuk te vinden dat Pinoké het zo goed doet onder zijn leiding maar dat de goede serie voor de winterstop al is ingezet. Mahieu: “We moeten niet vergeten dat we met Hans Streeder de laatste twee wedstrijden voor de winterstop ook al 4 punten hebben gepakt. Het is natuurlijk leuk dat we er een mooi vervolg aan kunnen geven. Het vertrouwen binnen de ploeg wordt steeds groter”, aldus de Pinoké-trainer tegenover de camera van Ziggo Sport.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams