Amsterdam heer en meester in derby tegen Pinoké

Amsterdam heer en meester in derby tegen Pinoké

Amsterdam is zondagmiddag als winnaar uit de bus gekomen tijdens de derby in het Amsterdamse Bos tegen Pinoké. De club die dit jaar haar 125-jarig jubileum viert versloeg thuis in het Wagener Stadion, de ‘steekneuzen’ met maar liefst 6-1. Door dit resultaat én het puntenverlies dat Bloemendaal leed tegen Oranje-Rood, doet Amsterdam weer volop mee in strijd om de titel in de hoofdklasse en maakte het een einde aan het sprookje van Pinoké dat sinds de winterstop al niet meer verloren had.

Amsterdam dat vrijwel de gehele wedstrijd het betere van het spel had kwam door twee goals van Justin Reid-Ross op een 2-0 voorsprong. Nog voor rust zorgde Mirco Pruyser er met een goal voor dat Amsterdam met een 3-0 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Voor de blauwhemden bracht de 26-jarige Australische hockeyer Aran Zalewski met een doelpunt de stand terug tot 3-1.

Meer zat er echter niet in voor de ploeg die na de winterstop vriend en vijand met een goede serie wist te verrassen want Amsterdam liep vrij eenvoudig uit tot een 6-1 overwinning. Verantwoordelijk voor die drie goals waren Valentijn Verga, Billy Bakker en Justin Reid-Ross die met zijn derde treffer voor de 6-1 eindstand zorgde.

Voor Amsterdam staat er zondag 2 april weer een derby op het programma. De ploeg speelt dan de uitwedstrijd tegen Hurley. Voor Pinoké staat de thuiswedstrijd tegen Kampong op het programma.

Stand hoofdklasse hockey

  Gespeeld Punten 
Bloemendaal 17 43
Amsterdam 17 40
Oranje-Rood 17 34
Rotterdam 17 34
Kampong 17 31
HGC 17 26
Den Bosch 17 25
Pinoké 17 18
Tilburg 17 13
Almere 17 10
Hurley 17 9
Qui Vive 17 7

 

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams