Activiteiten – Pride Amsterdam 2019

Laatste nieuws - Pride Amsterdam 2019
Trotse Pride Ambassadeurs. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Activiteiten – Pride Amsterdam 2019

Hier leest u de activiteiten tijdens Pride Amsterdam 2019 die de redactie van Vrije Tijd Amsterdam tipt om te vereren met een bezoekje.

Nieuwe ‘Pride Stars’ show met talenten tijdens Pride

Pride Amsterdam 2019 heeft dit jaar een primeurtje. Op vrijdag 2 augustus trappen ze het hoofdpodium op de Dam af met de nieuwe ‘Pride Stars’ talentenshow voor zangers, dansers, illusionisten, acrobaten, stand up comedy etc. De winnaar van deze avond zal in november strijden op de finale van Pride Stars 2019 in Maspalomas. Denk jij over talent te beschikken of krijg je vanuit de mensen in je omgeving te horen dat je talentvol bent? Meld je dan gezellig aan en ga voor de hoofdprijs!

HeBiHo VrijMiBo

Amsterdams Grootste Openlucht VRIJdag MIddag BOrrel is ook in 2019 weer tradioneel op de dag vóór de Canal Parade. Gratis toegang en heel veel fijne artiesten! De HeBiHo VrijMiBo maakt deel uit van Pride Amsterdam en is om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt.

Zaterdag is het na de Canal Parade tijd voor ‘Our Love 2019’. Kortom dan gaan weer de voetjes van de vloer op ‘t Amstelveld!

Aanmelden activiteiten Pride Amsterdam 2019

Vanaf heden kunnen Amsterdammers die een Pride activiteit met Pride Amsterdam 2019 organiseren zich via de website van Pride Amsterdam aanmelden. Het evenement wordt dan vermeld in de agenda van Pride! “Van debat tot kunst, van theater tot dans en van film tot sport, Pride Amsterdam roept graag iedereen op zijn/haar activiteit via onze website aan te melden”, aldus de organisatie van Pride Amsterdam.

Pride Amsterdam 2019: feestjes buiten de boot

In de afgelopen jaren werden al maatregelen genomen om de Pride feestelijk en veilig te laten verlopen. Voor Pride Amsterdam 2019 worden er twee nieuwe maatregelen genomen:
Het water langs de route van de botenparade wordt aangemerkt als evenemententerrein. Door het water langs de route van de botenparade als evenemententerrein te benoemen, is het niet langer mogelijk om zonder toestemming van de organisator een boot af te meren langs de route. Geen versterkt geluid meer op boten en op de wal.

Informatiebijeenkomst voor Amsterdammers 

De Gemeente Amsterdam organiseert op 2 april 2019 een bijeenkomst waarin wordt uitgelegd wat er inhoudelijk mag worden verwachten van het evenement Pride Amsterdam 2019, en wat de organisator en de gemeente doen om hinder voor de omgeving waar mogelijk te beperken.

Speciale avond naar aanleiding Pride 2018

De speciale avond wordt georganiseerd naar aanleiding van Pride Amsterdam 2018. Samen met stichting Amsterdam Gay Pride constateert de gemeente dat de afgelopen editie van de Pride succesvol is verlopen, maar dat Pride Amsterdam anderzijds in toenemende mate vercommercialiseert en gepaard gaat met overlast. Deze ontwikkeling is voornamelijk merkbaar tijdens de botenparade.

TransPride Walk & TransPride Podium at Pride Oost

Op woensdag 31 juli 2019 is de feestelijke opening van Pride Oost tijdens Pride Amsterdam. Tijdens TransPride Walk, TransPride Podium at Pride Oost laten deze organisaties samen met een hoop transgenders de zichtbaarheid en de diversiteit van de transgemeenschap zien.

Dit doen ze onder andere via de TransPride Walk, TransPride-Pride Oost podium en een TransPride photoshoot. Iedereen kan tijdens deze photoshoot laten zien dat men Trans and Proud is en met zijn vrienden of buurtgenoot op de foto gaan. Tijdens het TransPride-Pride Oost podium kan men de talenten laten zien.

Kleurrijke menigte start met TransPride Walk

De kleurrijke menigte start met de TransPride Walk vanaf Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2. Er wordt dan gelopen via Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat naar Pride Oost op het Javaplein. “We lopen met een bonte stoet, transgemeenschap, vrienden, allies, brassband, fanfare en een 7 meter lange transvlag door de straten van Amsterdam-Oost”, aldus de enthousiaste leden van de deelnemende organisaties.

De menigte laat zien dat je jezelf mag zijn en veilig bent als transgender in Amsterdam-Oost. Er worden TransPride-zwaaivlaggetjes aan de bewoners uitgedeeld. Op deze manier willen ze als transgemeenschap contact maken met de buurt, de bewoners en een brug slaan tussen de TransPride en Pride Oost.

Aangekomen op het Javaplein wordt Pride Oost geopend. Tijdens het TransPride Pride Oost podium worden er gedichten voorgedragen, verhalen verteld, er zijn verschillende acts en info stands. Verder kan men genieten van verschillende DJ’s en dansen op het Javaplein. De transpride is hard op zoek naar vrijwilligers en vraagt mensen die willen helpen een mail te sturen naar info@transamsterdam.nl.

VTA Agenda TransPride Walk & TransPride Podium at Pride Oost

Canal Parade 2019 – Pride Amsterdam 2019

Canal Parade 2019 vindt traditiegetrouw weer plaats tijdens Pride Amsterdam 2019. De 80 boten gaan varen onder luid gejuich van enthousiast publiek dat langs de kant staat van de route. De opdracht vooraf was dat dat er een ontwerp voor op de boot bedacht moest worden met het Pride thema ‘Remember the past’ ‘Create the future’ refererend naar de Stoneswall rellen die in New York plaatsvonden.

Gezellige bootbedoening vindt op 3 augustus plaats

Op het moment van schrijven staat de gezellige bootbedoening op zaterdag 3 augustus op het programma en vertrekken de boten om 12:30 uur waarna ze rond 17:00 uur de eindbestemming bereikt zullen hebben.


Pride Amsterdam closing party

Dit jaar is er ook weer een closing party die op de Dam zal plaatsvinden. Deze zal op 4 augustus zijn tijdens de laatste dag van de Pride.


De aftrap van Pride Amsterdam 2019

Traditioneel vindt de aftrap van Pride plaats in het Vondelpark! Er zijn weer volop activiteiten zoals de Rainbow Market, sport en spel door Pride & Sports, het Youth Pride NL veld en nog veel meer. Het Vondelpark Openluchttheater dient als hoofdpodium. En, er is weer een Pride Walk. Pride Park en Pride Walk zijn beide op zaterdag 27 juli 2019.


Straat- en pleinfeesten

Pride Amsterdam, maakte onder voorbehoud van wijzigingen, de straat- en pleinfeesten tijdens Pride 2019 bekend. Op vrijdag zijn er feesten bij de Westermarkt, Spuistraat, Dam, Zeedijk, Beursplein, Regulierdwarsstraat, Rembrandtplein, Utrechtsestraat bij Lellebel, Paardenstraat en Amstelveld. Zaterdag bij Westermarkt, Spuistraat, Dam, Zeedijk, Beursplein, Elandsstraat/Hazenstraat, Regulierdwarsstraat, Rembrandtplein, Utrechtsestraat bij Lellebel,Paardenstraat en Amstelveld. Zondag is er weer een closing party op De Dam.


vrijetijdamsterdam.nl

Check ook de volgende artikelen:

En wat is er te doen op 4 en 5 mei in Amsterdam?

Koningsdag 2019 in Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here