Netzo
Pride park 2018. Foto credits: Netzo

Zaterdag start Pride Amsterdam met een spetterende middag in het Vondelpark. Een groot aantal LHBT+ sportverenigingen organiseren sportclinics. “Een fantastische kans om kennis te maken, samen een middagje te sporten of om gewoon even te komen toekijken,” aldus Joram Grünfeld.

Volleybalvergeniging NETZO

Netzo Amsterdam is de grootste en oudste LHBTI-Volleybalvereniging van Nederland, vertelt Joram Grünfeld. Hij is voorzitter en speler van Netzo. Netzo is een LHBT+Volleybalvereniging waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. De leden van Netzo zijn divers, van twintiger tot zestiger, uit 30 verschillende landen en vrouw en man. Netzo speelt met zeven teams in de Amsterdamse volleybalcompetitie mee, van de eerste tot en met de zesde klasse. “Zelf ben ik zeven jaar geleden lid geworden, nadat ik tijdens de Prideweek met Netzo had meegespeeld in het Oosterpark,” vertelt Joram.

Veel activiteiten

Dit is het vierde jaar op rij dat je Netzo in het Vondelpark tegenkomt tijdens het openingsweekend van de Pride. Netzo staat er samen met een groot aantal andere sportverenigingen zoals Smashing Pink (tennis), Tijgertje (o.a. Krav Maga), Arc Lowlanders (rugby), DGLA (atletiek), maar ook bijvoorbeeld roeien en free running. Bijzonder is dat er dit jaar niet alleen twee volleybalvelden zijn. Samen met de NeVoBo zorgt Netzo namelijk voor een groot aantal volleybalattracties. Dit maakt het nog laagdrempeliger om mee te spelen, van jong tot oud. Ontdek hoe hard je kan smashen, duik op een zacht springkussen of ontdek hoe goed jij kan blokken.

Netzo Volleybal: Come Play with Us
Netzo tijdens Pride Park 2018. Foto: Netzo

NeVoBo

De Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) is trouwens een van de sportbonden die op 3 augustus meevaart op de Sportboot tijdens de Canal Parade. Nevobo sluit zich daarmee aan bij de doelstelling van de Canal Parade Amsterdam om met alle sectoren uit de samenleving op het water de boodschap ‘zijn wie je bent, houden van wie je wil’ uit te dragen. Met deelname aan de botenparade geeft de Nevobo en de sport aan zich voor deze boodschap hard te willen maken.

Netzo Volleybal: Come Play with Us
Gezelligheid bij de Netzo volleybalbus

Iedereen is zaterdag dus van harte welkom in het Vondelpark. “Wees jezelf als Volleyballer. Voel je meer dan welkom en sla een balletje mee, of je nu ervaren volleyballer bent of juist niet,” aldus Joram.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons speciale blog Pride Amsterdam 2019