Demonstratie Pride is Protest Museumplein afgelast
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De ‘Pride is Protest’ demonstratie van aankomende zaterdag is afgelast. Dat nieuws werd donderdagavond bekend gemaakt door de organisatie van Pride Amsterdam. De demonstratie zou plaatsvinden om een statement te maken tegen de onveilige situatie van LHBTI’s in de openbare ruimte. Vanwege alle perikelen rondom Corona nam aftredend Pride Amsterdam voorzitter Frits Huffnagel eerder dit jaar de beslissing om de Pride 2020 af te lasten.

Situatie rondom Corona

Omdat de situatie rondom Corona weer aan de betere hand was, evenementen door de overheid weer waren toegestaan, werd er alsnog besloten om zaterdag een protestactie te organiseren. In eerste instantie was het de bedoeling om een Pride Walk te lopen met afsluitende ‘activiteiten’ op het Museumplein. Door de Coronasituatie werd besloten niet te gaan lopen maar ‘alleen’ te demonstreren op het Amsterdamse Museumplein.

Amsterdam als Europese brandhaard

“De realiteit is sinds die tijd echter weer veranderd en Amsterdam is een van de Europese brandhaarden als het gaat om de verspreiding van het Corona virus. Vanwege de toegenomen toeristische drukte in de binnenstad is de gemeente genoodzaakt verschillende crowd management maatregelen te nemen om een verdere verspreiding in te dammen.

Om haar niet voor de voeten te lopen en extra mensen naar de stad te trekken, hebben wij besloten de manifestatie niet door te laten gaan en het podium programma naar binnen te verhuizen. De boodschap aan de mensen is blijf thuis, voor de buis. Het gehele programma zal zoals gepland live worden uitgezonden maar dan vanaf een binnen locatie zonder publiek. We hebben een prachtig programma met veel optredens en speeches voor ons publiek in petto”, schrijft de organisatie van Pride Amsterdam in een officieel bericht.

Online programma

Het online programma is zaterdag 1 augustus te volgen via Pride TV. De uitzending start om 12:00 uur en is 14:00 uur ten einde. Op Pride TV zijn gedurende zaterdag en zondag nog meer activiteiten te beleven.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl