Bestuur Pride Amsterdam treedt af na onenigheid rondom voorzitter
Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Pride Amsterdam moet op zoek naar een nieuw bestuur. Alle vijf bestuursleden (waaronder Huffnagel) treden nog vóór de komende editie van Amsterdam Gay Pride (AGP) af. Dat nieuws heeft OUTtv zojuist bekend gemaakt. Diverse organisaties riepen Pride Amsterdam-voorzitter Frits Huffnagel de afgelopen dagen op om af te treden. Dit als gevolg van zijn opmerkingen omtrent vluchtelingen tijdens Radio 1-programma Spraakmakers.

OUTtv schrijft dat Huffnagel onder vuur kwam te liggen, nadat hij in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers reageerde op een stelling over de vluchtelingenproblematiek aan de Griekse grens. De VVD-politicus werd in een massaal ondertekende open brief opgeroepen uit zijn functie te stappen vanwege de volgende uitspraak:

“wij zien een kind en denken dan ‘o, wat zielig’, terwijl we zien niet die vader die daarachter staat die misschien oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die daarachter staat die dat heeft gefaciliteerd.” Lees het hele artikel via OUTtv.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

95 organisaties eisen aftreden Frits Huffnagel als voorzitter Pride Amsterdam

Excuses Frits Huffnagel: ik heb spijt dat mijn woorden een deel van onze achterban hebben gegriefd en pijn hebben gedaan