Buitenzwembaden in Amsterdam en omgeving
Ingang Sloterparkbad. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je zoekende naar buitenzwembaden in Amsterdam en omgeving? Er zijn in Amsterdam en omgeving vele buitenzwembaden waar je gebruik van kunt maken. Speciaal voor de zwemliefhebbers die met lekker weer op zoek zijn naar buitenzwembaden in Amsterdam, hebben we een overzicht samengesteld. En voor het gemak hebben we er ook een aantal buitenbaden rondom Amsterdam bij vermeld.

De Mirandabad

Het ‘De Mirandabad’ Amsterdam bestaat uit een binnenzwembad van 25 meter waar men banen kan zwemmen, een groot speelbad met golfslag, een glijbaan, en stoom- en bubbelbaden, een doelgroepen bad en een buitenbad (van 1 mei t/m 31 augustus).

Bij het buitenbad is een peuterbad aanwezig voor kinderen tot vier jaar, waar zich ook een speeltuin bevindt. Rondom de baden ligt een grasveld waar je met je handdoek neer kunt ploffen. Naast vrij zwemmen kun je bij De Mirandabad onder andere terecht voor zwangerschapszwemmen, baby-, peuter- en kleuterzwemmen.

Het doelgroepen bad is bestemd voor mensen met een beperking en is speciaal geschikt voor activiteiten als reuma-zwemmen, obesitas-zwemmen, hartrevalidatie-zwemmen en zwemmen voor kankerpatiënten. Deze activiteiten vinden plaats in groepsverband onder leiding van een begeleider. Het bad heeft een beweegbare bodem en heeft een afmeting van 15 x 8 meter. Er zijn speciale voorzieningen om in en uit het water te komen en het water wordt verwarmd tot 32 graden Celsius. Dit bad is gelegen in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid.

Adres: De Mirandalaan 9

Noorderparkbad

Het Noorderparkbad biedt genoeg vertier voor het hele gezin. In het binnen- en buitenzwembad kun je baantjes trekken, zwemles nemen of meedoen aan aquarobics. Het zwembad is het hele jaar open, met uitzondering van de buitenbaden. Deze zijn beperkt open. Er zijn speciale tijden voor familie- en babyzwemmen en recreatiezwemmen.

Het Noorderparkbad is na veertig jaar de opvolger van het Floraparkbad. In het zwembad, dat het meest duurzame van het land is, domineren ronde en golvende vormen. Het omringende park en het gebouw lopen daardoor vloeiend in elkaar over. Net als vroeger de badhuizen, wil het Noorderpark een ontmoetingsplek voor de buurt zijn.

Adres: Sneeuwbalweg 5

SportPlaza Mercator

SportPlaza Mercator is een modern sportcentrum in Amsterdam-West met een zwembad, fitnesscentrum, sauna & stoombad, kinderopvang, horeca, feestzaal en een groot recreatieterrein. Het zwembad van SportPlaza Mercator bestaat uit een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een therapeutisch zwembad. Op het buitenterrein van Sportplaza Mercator bevinden zich een speelbad en een 50-meter bassin.

In het pand van SportPlaza Mercator bevindt zich tevens een feestzaal van 600 m2. Op de gevel is een wonderwall aangebracht waarin diverse planten en struiken de accommodatie haar unieke en groene uitstraling geven. Vooral zomers is de groene gevel een adembenemende pracht van gekleurde planten en struiken.

De exploitatie van het zwembad en de fitness van SportPlaza Mercator wordt gedaan in samenwerking met stadsdeel Amsterdam-West. In die samenwerking is overeengekomen dat SportPlaza Mercator haar maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid neemt en koppelt aan een efficiënte bedrijfsvoering.

Adres: Jan van Galenstraat 315

Flevoparkbad

Het Flevoparkbad is een van de buitenzwembaden in Amsterdam. Dit buitenzwembad heeft een groot diep en ondiep zwembad (gemiddelde watertemperatuur 19 a 20 graden) met een speeleiland, een kleuterbad en zonneweiden met speeltoestellen. In het 50-meter bassin kun je prima banen zwemmen.
Voor de kleintjes is er een kleuterbad met speeleiland en waterglijbaan. Andere faciliteiten waar je gebruik van kunt maken zijn een tafeltennistafel, tafelvoetbal, zandbak en luchttrampoline.

De Vereniging Flevoparkbad is opgericht door een groep liefhebbers van dit prachtig gelegen openluchtzwembad in Amsterdam Oost. Zij hebben zich ten doel gesteld om veel meer mensen te laten genieten van het Flevoparkbad. Het bad heeft meer dan 2000 leden en meer dan 60 vrijwilligers.

Adres: Insulindeweg 1002

Sloterparkbad – Optisport Amsterdam

Sinds de opening in april 2001 maken verschillende groepen gebruik van het Sloterparkbad. Wekelijks bezoeken ongeveer 1.000 schoolzwemmers, 35 verenigingen, verschillende topsporters, leskinderen, doelgroepen, banenzwemmers en recreatieve zwemmers het Sloterparkbad. Bovendien worden er regelmatig (inter)nationale zwemevenementen georganiseerd.

Het zwembad beschikt over verschillende bassins, te weten een doelgroepen bad, een 50-meter wedstrijdbad, een springbassin en een recreatiebad. Ook is er een gigantisch buitenterrein van 3 hectare met een 25- meter bad, gelegen aan de Sloterplas. Een schitterend stukje natuur midden in Amsterdam!

Adres: President Allendelaan 3

Brediusbad

Het Brediusbad is een van de buitenzwembaden in Amsterdam en dagelijks geopend van 28 april t/m 1 september. Er zijn twee zwembaden en een peuterbad, omringd door een groot gazon. Daarnaast is er een kiosk aanwezig voor eten, drinken en snacks. Ook zijn er ligbedden te huur.

Adres: Spaarndammerdijk 306

Amstelbad

Onder de rook van Amsterdam, in het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel, is het Amstelbad gelegen. In dit zwembad in de Gemeente Ouder-Amstel leren kinderen in de buitenlucht spelenderwijs zwemmen. Tijdens het zwemseizoen wordt er enkele keren per week geoefend. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding met leeftijdgenootjes. Het zwemwater is verwarmd tot 21°C.

Het Amstelbad beschikt over twee buitenzwembaden. In het grote bad kun je baantjes trekken. Naast banenzwemmen verzorgen ze voor volwassenen cursussen en privélessen. In het peuterbad kan de jongste jeugd haar lol op. In en om het peuterbad is geen toezicht van de badmeesters. Ouders/verzorgers zijn hier verantwoordelijk voor het kind.

Het Amstelbad is omgeven door groen en parkachtig aangelegd. Ook om het zwembad heen zijn veel dingen te doen. Zo zijn er leuke speeltoestellen voor de kinderen, een volleybal-, voetbal-/handbalveld, midgetgolf en tafeltennistafels. Versnaperingen kun je halen bij de kiosk Hans & Frietje.

Adres: Wethouder Koolhaasweg 10

Poel’s Up Amstelveen

Poel’s Up is een unieke buitenlocatie met een drijvend zwembad en fenomenaal uitzicht over de Poel. Bij Poel’s Up kun je lunchen, BBQen, High Wijnen of Bier proeven! Bij Poel’s Up kun je zowel particulier als zakelijk terecht. Je kunt hier ook een feest of teamuitje (laten) organiseren!

Bezoekers kunnen zwemmen in het verwarmde zwembad, suppen op de Amstelveense Poel of meedoen aan een bootcamp met je team. Naast vrij zwemmen, organiseren ze ook lunchzwemmen en andere activiteiten in het zwembad.

Adres: Laan Nieuwer-Amstel 1B

De Meerkamp

“Van baby- en peuterzwemmen tot meer bewegen voor ouderen en van AquaBootcamp tot AquaYochi. Bij De Meerkamp vind je altijd een leuke zwem- of bewegingsles die bij je past”, is op het moment van schrijven te lezen op de website van De Meerkamp. Bij het zwembad vinden ook zwemlessen voor kinderen en volwassenen plaats.

De Meerkamp is een thuisbasis voor veel verenigingen. Zo kun je bij het zwembad onder andere de volgende watersporten beoefenen: waterpolo, wedstrijdzwemmen en duiken. Bij De Meerkamp kunnen zwemliefhebbers van alle leeftijden, met of zonder beperking terecht. Bij De Meerkamp kun je zwemmen in een wedstrijdbad, golfslagbad, buitenbad, instructiebad en doelgroepenbad.

Adres: Van der Hooplaan 239

Zwembad De Breek

Zwembad De Breek is een verwarmd buitenzwembad en is alleen open in de zomer. Je kunt hier gratis parkeren op het parkeerterrein aan het einde van de Sportlaan in Landsmeer. Zet de Sportlaan, Landsmeer in uw routeplanner om de kortste route te krijgen.

Het Sportpark De Breek ligt over de brug aan uw rechterhand als u van het parkeerterrein afkomt. Net voorbij de kantine van IVV (voetbalvereniging), voor de tennisvelden gaat u rechtsaf het voetpad op. Na ongeveer 50 meter ziet u links de ingang van het zwembad. Volg de bordjes in het Sportpark.

Adres: Sportlaan 13

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam