Rondleiding Het Roze Rijks
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Rondleiding Het Roze Rijks over de geschiedenis van homoseksualiteit. Het Rijksmuseum maakt zich net als een groot deel van de stad langzaam op voor Pride Amsterdam 2019. In het prachtige historische museum gelegen aan het Museumplein kun je van 27 juli tot en met 4 augustus deelnemen aan een rondleiding die vertelt over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland aan de hand van kunstwerken in het Rijks.

Eén van de meest liberale landen ter wereld

“Begin augustus is het feest in Amsterdam: met de jaarlijkse Amsterdam Pride maakt Nederland zijn reputatie waar als één van de meest liberale landen ter wereld. Dat dit in vroeger eeuwen niet altijd zo was, zal niemand verrassen”, is te lezen in de event aankondiging van het Rijksmuseum.

Geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland

Deze rondleiding vertelt aan de hand van kunstwerken in het Rijks over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland: een wandeling door de eeuwen, van Sodom en Gomorra tot de roze driehoek.

Engelstalige rondleiding

Heb je een vriend of vriendin die Engels spreekt en toch graag wil horen wat er gezegd wordt? Deze rondleiding wordt ook gegeven in het Engels.

Wanneer

27 juli t/m 4 augustus 2019

Rondleiding
 Dagelijks:
• 11-12 uur

Privé rondleiding
 Dagelijks:
• 12:30 – 13:30
• 15:30 – 16:30

Waar

De rondleiding start bij de Informatiebalie in het Atrium van het museum.

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons blog: Pride Amsterdam 2019