15.6 C
Amsterdam
dinsdag, 11 mei 2021
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pride Amsterdam 2019 – TransPride Oost

31 juli 2019 @ 14:00 - 21:00

Pride Amsterdam 2019 - TransPride Oost

TransPride Walk & TransPride Podium at Pride Oost

Op woensdag 31 juli 2019 is de feestelijke opening van Pride Oost tijdens Pride Amsterdam. Tijdens TransPride Walk, TransPride Podium at Pride Oost laten deze organisaties samen met een hoop transgenders de zichtbaarheid en de diversiteit van de transgemeenschap zien. Dit doen ze onder andere via de TransPride Walk, TransPride-Pride Oost podium en een TransPride photoshoot. Iedereen kan tijdens deze photoshoot laten zien dat men Trans and Proud is en met zijn vrienden of buurtgenoot op de foto gaan. Tijdens het TransPride-Pride Oost podium kan men de talenten laten zien.

De kleurrijke menigte start met de TransPride Walk vanaf Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2. Er wordt dan gelopen via Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat naar Pride Oost op het Javaplein. “We lopen met een bonte stoet, transgemeenschap, vrienden, allies, brassband, fanfare en een 7 meter lange transvlag door de straten van Amsterdam-Oost”, aldus de enthousiaste leden van de deelnemende organisaties.

De menigte laat zien dat je jezelf mag zijn en veilig bent als transgender in Amsterdam-Oost. Er worden TransPride-zwaaivlaggetjes aan de bewoners uitgedeeld. Op deze manier willen ze als transgemeenschap contact maken met de buurt, de bewoners en een brug slaan tussen de TransPride en Pride Oost.

Aangekomen op het Javaplein wordt Pride Oost geopend. Tijdens het TransPride Pride Oost podium worden er gedichten voorgedragen, verhalen verteld, er zijn verschillende acts en info stands. Verder kan men genieten van verschillende DJ’s en dansen op het Javaplein. De transpride is hard op zoek naar vrijwilligers en vraagt mensen die willen helpen een mail te sturen naar info@transamsterdam.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Pride Amsterdam 2019 – activiteiten

Gegevens

Datum:
31 juli 2019
Tijd:
14:00 - 21:00
Evenement Categorie: