Volop Youth Pride activiteiten op openingsdag Pride Amsterdam 2019
Photocredits: Youth Pride

Volop Youth Pride activiteiten op openingsdag Pride Amsterdam 2019. Over ruim twee weken start in Amsterdam het traditionele en jaarlijkse Pride Amsterdam event. Tijdens de openingsdag op 27 juli zijn er volop Youth Pride activiteiten waar jongeren aan mee kunnen doen. Zo is er gedurende de officiële opening, tijdens Pride Park in het Vondelpark, weer een speciaal Youth Pride veld. Op het gras van het Vondelpark zijn in de ‘Youth Pride Area’ dan allerlei leuke dingen te doen.

Een lange parade door de stad

Voor de activiteiten in het stadse park beginnen, lopen diverse jongerencommissies zij aan zij mee tijdens de Pride Walk die officieel start vanaf het homomonument. De jongeren haken bij Boom Chicago, dichtbij de Westerkerk. Vervolgens lopen de jongeren en ouderen in één lange parade door het centrum van de stad naar het Vondelpark.

Cup-cake workshop en stille disco

In het Vondelpark kunnen de jongeren onder andere deelnemen aan een cup-cake workshop, stille disco, en veel meer leuke activiteiten.

Verzorgingshuis de Rietvinck

De jongeren zijn al een tijdje met de Pride bezig. Onlangs werd er een bezoekje gebracht aan verzorgingshuis de Rietvinck. Daar werden allerlei leuke dingen door de jeugd en artiesten georganiseerd, met als doel de ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Pride Amsterdam 2019

Pride Amsterdam 2019 vindt dit jaar plaats van 27 juli tot en met 04 augustus. Tijdens deze dagen vinden er in Amsterdam honderden activiteiten plaats.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook -> Stichting RozeinWit: Belangrijk dat positieve geluiden een podium krijgen

Check ook -> special pride Amsterdam 2019