Milkshake Festival keert in 2019 terug naar het Westerpark
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Milkshake Festival keert in 2019 terug naar het Westerpark

Het Milkshake Festival in Amsterdam heeft vandaag bekend gemaakt in 2019 terug te keren naar het Westerpark in Amsterdam. En net als de voorgaande keren is het ook dit keer weer een zogenoemde weekender. Dat wil zeggen dat er zowel zaterdag en zondag weer een kleurrijk feest vol diversiteit neergezet gaat worden. De data voor het Milkshake Festival 2019 zijn 27 en 28 juli.

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. ‘Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren’, aldus de organisatie van het speciale festival.

Milkshake Festival keert in 2019 terug naar het Westerpark
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De zevende editie van Milkshake Festival was geheel vegetarisch en duurzamer dan ooit. Zo was er op beide dagen in het Westerpark geen vlees meer te koop, werd pin-only geïntroduceerd en waren bestek, borden en servetten biologisch afbreekbaar. Daardoor werd een hoop onnodig afval verminderd.

Organisatrice Marieke Samallo lichtte destijds de beweegredenen toe: “Milkshake staat voor liefde, respect en een betere wereld. Wij hebben bij Milkshake 30.000 mensen die komen eten, dan mag je als organisatie mensen inspireren. Het feest wordt niet nog toffer door 20.000 hamburgers. Daarnaast dragen we met andere maatregelen ook bij aan een betere wereld: door pin-only komen er geen munten meer en dat scheelt behoorlijk wat plastic productie en het is ook prettiger voor de bezoeker. Die krijgt bovendien zijn eigen hardcup bij de bar uitgereikt. Deze kan gedurende het festival worden gebruikt en aan het einde weer worden ingeleverd, waarna statiegeld wordt terug gegeven.”

Minder in het oog springende besluiten waren een samenwerking met Ecotoilet en Waternet om fosfaat uit de ontlasting, die in de Dixies wordt opgevangen, te halen. Voor aggregaten werd gebruik gemaakt van biodiesel en speciaal voor het festival wordt met Slimstroomplan een Smart Power Plan ontwikkeld dat moet resulteren in minimaal elektriciteitsgebruik.

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook ons speciale blog over Pride Amsterdam 2019

Gerelateerd artikel: Sfeerfoto’s Milkshake zondageditie

Gerelateerd artikel: Facebook weigert reclame festival Milkshake: vertrutting