Milkshake verminderd afval met 40 procent door hardcups systeem

De organisatoren van het Milkshake Festival hebben de bezoekers van de zaterdageditie bedankt voor hun medewerking in hun hardcups systeem. Daardoor is er tot nu toe op het feest 40% aan afval verminderd. Bij het bestellen van een drankje worden bezoekers erop geattendeerd dat er bij inlevering van de beker, bij het volgende drankje een korting van 1 euro wordt gegeven. Haal je in de ene tent een drankje, wil je even niets bestellen en de beker niet in je hand houden, kun je die inleveren tegen een muntje die bij de volgende bestelling alsnog een korting van 1 euro geeft. Voor een biertje op het festival wil dat zeggen een korting van 25%. Zonder inwisseling van beker of muntje is een biertje 4 euro, met de korting betalen bezoekers een schappelijke prijs van 3 euro. Dat is niet veel geld in vergelijking met soortgelijke festivals en horecagelegenheden in Amsterdam.

Early Flirt-tickets in 2019

Met de duurzame tokens kan korting worden verkregen op de aanschaf van zogenoemde ‘Early Flirt-tickets’ voor Milkshake 2019 en kunnen er via een speciale website diverse prijzen worden gewonnen. Daarnaast zijn het bestek en bordjes biologisch afbreekbaar en wordt er niet afgerekend met plastic muntjes, maar met een pinpas.

Fostaat wordt uit de ontlasting gehaald

Zelfs de toiletten zijn duurzaam. In samenwerking met het waterschap Amstel, Gooi en Vecht wordt er namelijk fosfaat uit de ontlasting gehaald, een belangrijke stof voor bijvoorbeeld landbouw. Voor aggregaten wordt gebruik gemaakt van biodiesel en speciaal voor het festival wordt met Slimstroomplan een Smart Power Plan ontwikkeld dat moet resulteren in minimaal elektriciteitsgebruik.

Diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!

Mini Milkshake Festival en zaterdageditie was een succes

Na een kleurrijke en vrolijke zaterdageditie en dito Mini Milkshake Festival op vrijdag is zondagmiddag om 12:00 uur de zondag versie van start gegaan. Net als zaterdag is het festival ook vandaag volledig uitverkocht.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikelen:

Milkshake festival alweer uitverkocht 

Sfeerfoto’s Milkshake festival zondageditie

Milkshake Festival lijkt grenzen weer te verleggen

Milkshake festival gaat voor vegetarisch  

Naakt dansen op het Milkshake Festival