Woekerprijzen hotels door Canal Parade tijdens Pride Amsterdam
Canal Parade 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam, 2 augustus 2019 – Amsterdamse hotels lijken slim in te spelen op de Canal Parade en het jaarlijkse evenement Pride Amsterdam. Vrijwel alle Amsterdamse hoteliers hebben hun tarieven voor een overnachting al ruim vooraf flink verhoogd. Dat blijkt uit onderzoek door feestkleding365.nl. Het bedrijf analyseerde in aanloop naar Pride Amsterdam de prijzen van maar liefst 100 verschillende hotels. De stad wordt gedurende Pride Amsterdam door honderdduizenden belangstellenden bezocht. Vele van deze ‘Pride-toeristen’, uit binnen- en buitenland, verblijven tijdens Pride Amsterdam in hotels.

Drukte Canal Parade doorslaggevend

Uit het onderzoek blijkt dat de drukte rondom de Canal Parade van 3 augustus, doorslaggevend is voor de hotelprijzen. Zo blijkt dat er in vergelijking met andere weekenden tijdens de maanden juli en augustus, de prijzen rondom Pride Amsterdam al met gemiddeld 18,8% zijn verhoogd. Bij hotelprijzen in Amsterdam centrum werd zelfs 21,3% boven de gebruikelijke prijzen geconstateerd.

Prijzen toch weer gekelderd

Toch lijkt het erop dat het de hotels niet altijd windeieren heeft gelegd. In de week voorafgaand aan de start van Pride Amsterdam zijn de prijzen weer omlaag gegaan. In het onderzoek schrijft men dat sommige hotels de prijs met 30% lieten zakken.

Bijna 40% prijsverhoging

Uit het onderzoek komt naar voren dat NH Hotel Amsterdam Flower Market, in eerste instantie een tarief rekende dat 37,8% boven het gemiddeld genomen weekendtarief in het hoogseizoen lag. Vlak voor de start van Pride Amsterdam was de prijs voor een overnachting met bijna 15% verlaagd.

Pride Amsterdam 2019

Pride Amsterdam is een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens het festival wordt gevierd dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Maar, dat niet alleen. Met Pride Amsterdam wordt bijgedragen aan de LHBTI emancipatie in Nederland. En er wordt stil gestaan bij ruim 70 landen waarbij homoseksualiteit nog steeds verboden is. Onlangs werd in Rusland nog een LHBTI activiste vermoord. Kortom een hoop beweegredenen om door te gaan met Pride Amsterdam.

Grootste Pride wereldwijd

Het evenement in de hoofdstad is zelfs de grootste wereldwijd. Er worden honderden activiteiten georganiseerd. De Canal Parade wordt doorgaans door de meeste mensen bezocht. Naast de talloze activiteiten zijn er vrijdag, zaterdag en zondag veel feesten in de stad. Op de laatste dag staat er een grote closing party op het programma. Deze zal plaatsvinden op de Dam in Amsterdam.

Vooruitzicht Canal Parade 2020

De trouwe bezoekers van de Canal Parade die nu al zeker weten dat ze er volgend jaar bij zullen zijn, doen er verstandig aan om te wachten met boeken. Sommige hotels hebben hun prijzen nog niet vastgesteld, terwijl andere nu al woekerprijzen hanteren.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Lees ook ons blog over Pride Amsterdam 2019