MILKSHAKE FESTIVAL VOLLEDIG UITVERKOCHT
Vrije Tijd Amsterdam NL ®

De negende editie van Milkshake Festival, 25 & 26 juli 2020 op het terrein van de Westergas in Amsterdam, is volledig uitverkocht. Zowel op zaterdag als zondag passeren 18.000 bezoekers de kassa’s. Niet eerder kon de organisatie al zo vroeg ‘sold out’ op de website vermelden. Organisator Marieke Samallo: “Wij springen hierdoor natuurlijk een gat in de lucht. Het is mooi om te zien dat een grote groep mensen behoefte heeft aan een festival waarin we de identiteit vieren, maar ook liefde voor humanity.”

MILKSHAKE FESTIVAL VOLLEDIG UITVERKOCHT
Vrije Tijd Amsterdam NL ®

Het is uniek dat het festival, een kleine zes maanden voordat het plaats vindt, al volledig is uitverkocht. Marieke Samallo: “We hebben nog niks aangekondigd, met uitzondering van de data. Ondanks dat ongewisse, weten we nu al dat we bezoekers uit 71 landen kunnen verwelkomen. Uiteraard zijn er vaste onderdelen die terug keren, maar we hebben zeker ook een aantal vernieuwingen en verrassingen in petto. En we gaan ook weer, op de vrijdag voorafgaand aan het festival, een Mini Milkshake speciaal voor mensen met een beperking organiseren.”

Mini Milkshake Festival 2019.
Foto: Vrije Tijd Amsterdam NL ®

Milkshake Festival is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang ‘niets moet, alles mag’. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: ‘mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!’

vrijetijdamsterdam.nl