Besluit over praktijkonderzoeken Fieldlab Evenementen uitgesteld

Het besluit van het kabinet, over de data waarop de wetenschappelijke onderzoeken van Fieldlab Evenementen kunnen plaatsvinden, is uitgesteld. De eerdere toezegging om de pilot events in de tweede helft van januari te kunnen organiseren, is onder druk komen te staan door de opleving van de Britse variant van het Corona-virus. De komende periode wordt benut om de impact van die variant nader te onderzoeken.

Een teleurstelling

Riemer Rijpkema namens de Stuurgroep van Fieldlab Evenementen: “Dit is wel een teleurstelling. We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een veilige omgeving plaatsvinden, zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken. Maar we hebben er begrip voor dat men de impact van die variant nader wil onderzoeken. We weten dat van dit uitstel geen afstel komt. De onderzoeken van Fieldlab zijn en blijven nodig voor het perspectief van de gehele evenementenbranche.”

Gezamenlijk initiatief

Fieldlab Evenementen is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het Eventplatform, de Alliantie van Evenementenbouwers en de Ministeries van Economische Zaken, Justitie & Veiligheid, Volksgezondheid, Welzijn & Sport en Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd: Semifest live gaat door