Amstelpark maakt zich op voor zeventiende editie Pride Tennis Toss
Bron foto: facebook Smashing Pink

Op de tennisbanen van Amstelpark organiseert Smashing Pink op 2 augustus de zeventiende editie van Pride Tennis Toss. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit en sprak met Peter & Judith die namens de tennisvereniging al sinds 2003 zorgen dat alles voor, tijdens en na het gezellige sportevent, tot in de puntjes is geregeld.

De eerste Europese LHBT+ tennisclub

“Smashing Pink is een actieve tennisvereniging met sportieve ambities op elk tennisniveau. ‘Pink’ staat voor onze gay-identiteit. Tegelijkertijd streven we naar diversiteit en is iedereen welkom als lid. We zijn de eerste Europese LHBT+ tennisclub. Smashing Pink speelt ook mee met de reguliere KNLTB competitie.”

Pride Toss Event

“De Pride Toss is speciaal maar werkt net zoals een reguliere toss. We huren extra banen omdat er een grote belangstelling voor is van leden en niet-leden. Gemiddeld doen er zo’n 100 deelnemers mee. Er worden dubbels of mix partijen gespeeld van 45 minuten. Het is geen toernooi, er zijn geen prijzen, maar het is er vooral wél heel gezellig.
Na afloop is er natuurlijk een lekker drankje te verkrijgen in combinatie met een lekkere bitterbal. Mensen kunnen zich via onze site nog steeds opgeven.”

Het grootste gay mix tennistoernooi ter wereld

“Eén van de hoogtepunten is het PINKSTERTOURNAMENT. Het is het grootste gay mix (gay en lesbian) tennistoernooi ter wereld, en vindt al 27 x in Amsterdam plaats. Het toernooi wordt door Smashing Pink georganiseerd. In 2019 welgeteld 315 deelnemers uit 20 landen.”

Zeer welkom bij het Amstelpark

“De club bestaat 26 jaar. Wij spelen op gehuurde banen op het Amstelpark. Wij zijn daar zeer welkom en kunnen daar echt onszelf zijn. Daar zijn we erg trots op.”

Het antwoord op de vraag over LHBTI emancipatie

“Oh ja, dat is zeker nog ver weg. Het is voor vele mensen nog steeds geen “gewone” zaak, ook niet in Amsterdam, en al helemaal niet in Nederland. Gelukkig niet in de wet, daarin worden wij gelijk behandeld.”

Combinatie van topsport carrière en openlijk gay zijn

“Dat gaat zeker niet moeiteloos samen. In dames tennis op hoog niveau wel, maar bij de heren zeker niet”, laten Peter & Judith ten slotte weten.

VTA bedankt de twee vrijwilligers, en wenst het duo, de vereniging en alle deelnemers een leuke dag toe op 2 augustus.

Geschreven door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons speciale blog over Pride Amsterdam 2019