15.8 C
Amsterdam
maandag, 3 augustus 2020
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Parken in Amsterdam – Amstelpark

+ Google Maps
Amstelpark
Amsterdam, Noord-Holland 1083 Nederland
http://www.amstelpark.info/

Parken in Amsterdam – Amstelpark

Het Amstelpark in Zuid is één van de vele mooie parken die de stad rijk is. De naam van dit bijzondere park hebben ze in 1971 verzonnen. Naast het bezichtigen van een boel flora en fona, zijn er in het Amsterdamse Amstelpark een hoop andere leuke dingen te beleven. Het stadse park ligt gelegen tussen de Amstel en de wijk Buitenveldert.

Leuke dingen in het Amstelpark

In het park zijn een hoop leuke dingen te beleven zoals een bezoekje brengen aan de Japanse tuin, een rondje reiden met de Amsteltrein, Het Glazen Huis bezoeken, rondje lopen in het Rosarium, Rodondendronvallei en Entee met tourniquet. Midgetgolf liefhebbers komen in het Amstelpark zonder twijfel aan hun trekken. Er is een heus Midgetgolf Amstelpark waar iedereen na inschrijving aan mee kan doen. In het Amsteltuin staan ook mooie speelattributen voor kinderen en je kunt de Kunstwacht Amsterdam bekijken.

Parken en plantsoenen in Amsterdam

Naast het Amstelpark zijn er nog veel meer parken in de hoofdstad te vinden. Enkele parken en plantsoenen zijn onder andere Frederiksplein, Prins Hendrikplantsoen, Hortusplantsoen, Joos Banckersplantsoen, Kleine-Gartmanplantsoen, Leidsebosje, Marnixplantsoenen, H.M. van Randwijkplantsoen, Wertheimpark, Weteringplantsoen, Bilderdijkpark, Erasmuspark, Frederik Hendrikplantsoen, Natuurtuin Slatuinen, Nicolaas Beetsplantsoen, Wachterliedplantsoen, Westerpark, Eendrachtspark, Gerbrandypark, Kasterleepark, Lange Bretten, Natuurpark Vrije Geer, Park de Kuil en De Oeverlanden.

Restant parken en plantsoenen

Oudenaardeplantsoen, Piet Wiedijkpark, Rembrandtpark, Siegerpark, Sloterpark, Stadspark Osdorp, Beatrixpark, Gijsbrecht van Aemstelpark, Martin Luther Kingpark, Park Schinkeleilanden, Sarphatipark, Vondelpark, Prins Bernhardpark, Diemerpark, Flevopark, Oostenburgerpark, Oosterpark, Rietlandpark, Park Somerlust, Sumatraplantsoen, Baanakkerspark · (voormalig) Florapark, Keerkringpark, Noorderpark, Schegpark, Schellingwouderpark, Vondelpark, Vliegenbos en het Nelson Mandelapark.

AFC Amsterdam en de RAI Amsterdam

In de buurt van het Amstelpark zit voetbalclub A.F.C. Amsterdam. Deze club zit er al sinds de lengte van jaren. De vereniging speelt haar wedstrijden op amateurniveau. Op een stukje lopen van AFC zit station RAI Amsterdam en even verderop zit de grote RAI Amsterdam waar beurzen en andere evenementen worden georganiseerd.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Amstelpark maakt zich op voor zeventiende editie Pride Tennis Toss

Amstelpark komend weekend decor van festival Trek

Lekker genieten tijdens Food Festival Trek in Amstelpark

Amstelpark tennisser Igor Sijsling winnaar Future toernooi

Leuke parken in Amsterdam

Parken in Amsterdam - Amstelpark
  • Er zijn geen resultaten gevonden.