Leuke parken in Amsterdam
Een ooievaar in het Amstelpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar leuke parken in Amsterdam? In de hoofdstad heb je enorm veel leuke Amsterdamse parken. In dit overzicht tref je parken waar je in Amsterdam lekker kunt vertoeven.

Amstelland, groengebied

Of we het echt een park mogen noemen weten we niet. Wat we wel weten is dat je er lekker kunt vertoeven. Het groene gedeelte van Amstelland ligt op het randje van Amsterdam in Amstelveen aan de Amsteldijk-Noord. In het gehele gebied zijn genoeg grasplekken waar je van de natuur kunt genieten.

Adres: Amstelland

Amstelpark in Zuid

Het Amstelpark is een park in Zuid dat is gelegen aan de rand van Amsterdam. De recreatiegelegenheid ligt tussen de Amsteldijk en Buitenveldert. In tegenstelling tot een groot aantal parken in de stad waar je voornamelijk kunt neerploffen in het gras zijn er in het Amstelpark een hoop leuke dingen te doen.

Zo kunnen kinderen zich gezellig rond laten rijden in de Amsteltrein, is er een doolhof, rosarium en een midgetgolfbaan! Het zijn enkele tipjes van de sluier. Als je alles wilt weten kun je het beste zelf eens een gezellig kijkje gaan nemen in dit park in Amsterdam Zuid.

euke parken in Amsterdam
Een stukje Amstelpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Amstelpark

Amsterdamse Bos met de Bosbaan

Het Amsterdamse Bos en de Bosbaan. Of we het echt een park kunnen noemen weten we niet zeker. Toch vinden we het de moeite waard om ze mee te nemen in de lijst met parken in Amsterdam. Net als in een stadspark kun je er namelijk heerlijk in het gras neerploffen.

Daarnaast zijn er in het Amsterdamse Bos en op en rond de Bosbaan een hoop leuke dingen te beleven. Zo is er bijvoorbeeld een geitenboerderij, zijn er lekkere restaurants en kun je er paardrijden! Maar, zoals we wel vaker zeggen moet je echt zelf maar eens een kijkje gaan nemen.

Adres: Amsterdamse Bos

Baanakkerspark

Het Baanakkerspark is een stadspark in Amsterdam-Noord. Het is een natuurpark met een gevarieerd landschap: bos, water, grasland, moeras, struikgewas en heide. Voor het jongste kroost is er een speciale schatkaart gemaakt met leuke opdrachten.

Adres: Baanakkerspark

Beatrixpark

Het stadse Beatrixpark is gelegen in Amsterdam-Zuid. Het park licht dichtbij de Ringweg-Zuid van de A10 en op korte afstand van de Beethovenstraat en RAI Amsterdam. Door het park kun je onder andere heerlijk wandelen of lekker fietsen. Voor de kleintjes is er een pierenbad.

Adres: Beatrixpark

Bijlmerweide

De Bijlmerweide is een park in Amsterdam-Zuidoost. De Bijlmerweige ligt ten oosten van de wijken Kantershof en Geerdinkhof. Het park ligt ten westen van de rivier de Gaasp en het Diemerpark, ten noorden van het Gaasperpark en Gaasperplas en ten zuiden van het industriegebied Verrijn Stuartweg in Diemen.

Adres: Bijlmerweide

Bilderdijkpark

Het Bilderdijkpark is een klein park en straat gelegen in Amsterdam-West. Het Bilderdijkpark ligt ingeklemd tussen de Bilderdijkstraat (oost), Hugo de Grootgracht (noord), de Bilderdijkgracht (west) en de straat Bilderdijkpark (zuid).

Adres: Bilderdijkpark

Bretten, de

Volkstuinpark de Bretten is een gemeenschapstuin in Amsterdam, waar het prima vertoeven is. Dit Amsterdamse park is gelegen aan de Seineweg 16.

Adres: De Bretten

Diemerpark

In Amsterdam-Oost ligt aan de Diemerzeedijk het Diemerpark. Het stadse park is gelegen in IJburg.

Adres: Diemerpark

Erasmuspark

Aan de Jan van Galenstraat ligt het Erasmuspark. Dit stadse park ligt precies tussen de Admiralengracht en de Mercatorstraat. In het park kun je meerdere leuke dingen doen. Je kunt er onder andere wandelen, sporten, picknicken, voetballen of lekker met een handdoek in het gras van de zon genieten.

Adres: Erasmuspark

Flevopark

Als je op zoek bent naar een lekker stadspark in Amsterdam kun je gerust eens een bezoekje brengen aan het Flevopark. Dit park is gelegen in Amsterdam-Oost en vormt de oostelijke begrenzing van de Indische Buurt.

Adres: Flevopark

Frankendael

Park Frankendael ligt in de Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost. Het stadse park is ontstaan aan het einde van de 17e eeuw en behoort dus al een tijdje tot de lijst met parken in Amsterdam.

Adres: Frankendael

Gaasperpark

Het Gaasperpark is een park gelegen in Gaasperdam. Dit is in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Het park ligt aan de noordelijke oever van de Gaasperplas, een kunstmatige recreatieplas, ontstaan door zandwinning ten behoeve van de ophoging voor de bouw van Gaasperdam. Het Gaasperpark is onderdeel van Groengebied Amstelland.

Adres: Gaasperpark

Gaasperzoom – park in Amsterdam Zuidoost

De Gaasperzoom is een park in Amsterdam en natuurgebied in Amsterdam Zuidoost.

Adres: Gaasperzoom

Gerbrandypark

Het Gerbrandypark is een park dat is gelegen in Amsterdam Nieuw-West. Het stadspark is vernoemd naar de Nederlandse politicus en staatsman Pieter Sjoerds Gerbrandy.

Adres: Gerbrandypark

Gijsbrecht van Aemstelpark

In Amsterdam-Zuid is het Gijsbrecht van Aemstelpark gelegen. Dit stadse park ligt tussen de Amstelveense weg en de Europaboulevard. Het park is in 1963 vernoemd naar Gijsbrecht van Aemstel.

Adres: Gijsbrecht van Aemstelpark

Eendrachtspark – stadspark in Amsterdam

Het Eendrachtspark is een park in Amsterdam Nieuw-West. Het park is gelegen tussen de tuinsteden Slotermeer en Geuzenveld. Het wordt aan de noordzijde begrensd door de Haarlemmerweg en aan de zuidzijde door de Albardagracht.

Adres: Eendrachtspark

Martin Luther Kingpark

Het Martin Luther Kingpark ligt in de Rivierenbuurt. Het Martin Luther Kingpark ligt gelegen langs de President Kennedylaan en aan rivier de Amstel, en bestaat uit twee delen, die worden gesplits door de Nieuwe Utrechtsebrug. Het park is niet heel groot, toch kun je er lekker vertoeven. Als het lekker weer is kun je er met je handdoek lekker in het gras liggen.

Veel mensen gebruiken het Martin Luther Kingpark als plek om lekker buiten te sporten. Je kunt er voetballen, hardlopen, en belangrijk anno 2019, diverse work outs doen. Het Martin Luther Kingpark kreeg vooral naamsbekendheid vanwege theaterfestival de Parade, dat er altijd wordt georganiseerd.

Adres: Martin Luther Kingpark

Oeverlanden, de

In Amsterdam Nieuw-West kun je een bezoekje brengen aan De Oeverlanden, een park recreatie- en natuurgebied. De Oeverlanden liggen dichtbij het volkstuincomplex Ons Buiten.

Adres: De Oeverlanden

Nelson Mandelapark

In Amsterdam Zuidoost kun je in het Nelson Mandelapark vertoeven. Dit Amsterdamse park heette in het verleden het Bijlmerpark. Het ligt in de wijk Bijlmer aan het Reigersbospad in Amsterdam.

Adres: Nelson Mandelapark

Noorderpark

Het Noorderpark is een Amsterdam park dat is gelegen in Noord. Je kunt in het park heerlijk tot rust komen, maar er zijn ook diverse leuke dingen te doen. Een voorbeeld hiervan is het Noorderpark festival.

Adres: Noorderpark

Oosterpark

We deden op woensdagavond 21 juni, een rondje Oosterpark. In tegenstelling tot het Sarpahatipark waar je vooral veel Nijlganzen hebt, zijn er in het Oosterpark veel reigers, meerkoeten en eenden te vinden.

Leuke parken in Amsterdam
Meerkoet in het Oosterpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Leuke parken in Amsterdam
Eend in het Oosterpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het grote grasveld

In het midden van het Oosterpark ligt een groot grasveld. Woensdagavond zagen wij daar veel mensen bivakkeren. Het was namelijk lekker zonnig weer. Mensen waren in grote groepen aan het chillen, en sommige vierden er hun verjaardag.

Een leuk volleybalveldje

Aan de kant van het OLVG constateerde we een leuk volleybalveldje. Daar maakte twee ploegen met plezier gebruik van. Een ander groepje was met zelf gemaakte goaltjes tegen elkaar aan het voetballen.

En, een setje was lekker in de weer met een frisbee. Op de bankjes door het park heen zaten mensen lekker te kletsen, en sommige genoten van grote blikken bier.

Groene papegaaien en ooievaar

Tijdens de wandeling door het park zag ik ook van die geinige groene papegaaien voorbij komen vliegen. En dat niet alleen, bovenop een boomstam zat een ooievaar. Echt mooi om te zien!

Leuke parken in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Fontein

In het Oosterpark is ook veel water. Helemaal in het midden is een mooie fontein. Zie filmpje!

Horeca rondom het park

Rondom het park zijn er voldoende horecagelegenheden. Zodoende kun je er een leuk combinatiedagje van maken.

Adres: Oosterpark

Park Schinkeleilanden

Ten westen van het Olympisch Stadion tref je het groene Park Schinkeleilanden. Het park is tussen het jaar 2005 en 2010 aangelegd en bestaat uit vier eilanden.

Adres: Park Schinkeleilanden

Rembrandtpark

Het Rembrandtpark is onderdeel van ons overzicht met parken in Amsterdam. Het stadse park is gelegen in Amsterdam Nieuw-West. Het park vormt de grens tussen Amsterdam Oud-West en Amsterdam Nieuw-West. Op bepaalde plekken in het park heerst een barbecueverbod. Op sommige plekken mag er wel een vuurtje opgestookt worden om een lekker hamburgertje te bakken.

In de buurt van het Rembrandtpark zijn meerdere dingen te beleven. Mocht je bijvoorbeeld een biertje willen drinken kun je bijvoorbeeld bij café Zurich plaatsnemen.

Adres: Rembrandtpark

Sarphatipark in de Pijp

Weleens in het Sarphatipark geweest? Het park ligt midden in de authentieke wijk de Pijp. In het midden ligt water waar je via paadjes en bruggetjes overheen kunt lopen. Daarnaast ligt er voldoende gras om lekker met een flesje wijn neer te ploffen.

Ben je niet zo’n grasliefhebber? Er zijn ook bankjes waar je lekker kunt zitten. Naast relaxen zie je er hardlopers en andere sportfanaten.

Er staan trainingsattributen waar je een work out kunt doen. Daarnaast beschikt het park over een voetbal- en basketbalveldje. Echt super gewoon. Een prima plek om te kunnen buiten sporten in Amsterdam.

Het Sarphatipark wordt omringd door horeca waar je lekker kunt vertoeven.

De Nijlgans in het Sarphatipark

De bomen in het Sarphatipark zijn in volle bloei, erg mooi om te zien. Wat ook leuk is in het park dat zijn de Nijlganzen. Ze hebben net jonkies gekregen en komen soms heel dichtbij. Wist jij dat de oude Egyptenaren de Nijlgans beschouwden als een heilig dier en de gans daarom regelmatig hebben afgebeeld op Egyptische kunst?

De Nijlgans komt oorspronkelijk uit Afrika. Maar, er zijn verwilderde populaties over de hele wereld. Als we ons huiswerk goed hebben gedaan dan is de Nijlgans sinds 1967 in Nederland te bewonderen. In onze ogen zijn deze stadse Nijlganzen in het Sarphatipark leuk, lief en aardig. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

Adres: Sarphatipark

Schellingwouderpark

In 2010 opende in Amsterdam-Noord het Schellingwouderpark. Het park ligt ter hoogte van de Schellingwouderbrug, tussen de Oranjewerf en Oranjesluizen.

Adres: Schellingwouderpark

Schellingwouderbreekpark

In 1960 is rondom de Schellingwouderbreek het Schellingwouderbreekpark aangelegd. Voor die tijd was het een groot weiland met her en der een boerderij.

Adres: Schellingwouderbreekpark

Sloterpark

Het Sloterpark is een van de parken in Amsterdam! Vrije Tijd Amsterdam heeft er enkele bezoekjes aan gebracht. Het Sloterpark staat vooral bekend om de Sloterplas waaraan het park is gelegen. Bij het Sloterpark kun je prima met je handdoekje in het gras gaan liggen. Maar, er zijn nog veel meer leuke dingen te doen.

Er is een echt Amsterdams strandje wat vooral met lekker weer heerlijk is om te bezoeken. Aan het Sloterpark ligt ook het Sloterparkbad waar je lekker kunt zwemmen. Er trainen hier ook enkele topzwemmers. Onlangs waren we nog in het Sloterpark voor een te gek feest. Dat te gekke feest heet Loveland, en vond twee dagen achter elkaar in het Sloterpark plaats. Jawel, het Sloterpark hoort zeker in de lijst van parken in Amsterdam.

Adres: Sloterpark

Vondelpark in Amsterdam

Het Vondelpark ligt in Amsterdam-Zuid en wordt door veel stadsbewoners met veel plezier bezocht. In de ochtend zie je voornamelijk sporters door het park bewegen en mensen die met de hond aan het wandelen zijn.

Vondelpark
Vondelpark

In de middag komt er meer publiek om lekker te relaxen in het gras aan de rand van ’t water of ander deel in het Vondelpark. Er zitten ook een groot aantal horecagelegenheden waar je lekker kunt gaan zitten.

Adres: Vondelpark

Wertheimpark, het

In de Plantagebuurt is het Wertheimpark gelegen. Dit Mokumse park grenst aan de Plantage Middenlaan, de Plantage Parklaan en de Nieuwe Herengracht. Het park ligt tegenover de Amsterdamse Hortus Botanicus.

Adres: Het Wertheimpark

Westerpark in Amsterdam-West

Het Westerpark oogt knus en gezellig. Daar kun je met je vriendengroepje wel een lekker zomers dagje beleven. Het Westerpark is niet alleen een park maar ook een buurt. Deze buurt ligt aan de rand van het Westergasterrein.

En tot slot, omdat we het in dit blog dan toch over leuke dingen hebben, benoemen we voor onze lezers direct ons blog met vrijetijdsparels in Amsterdam en winkelen in Amsterdam.

Adres: Westerpark

Wibautpark

Het Wibautpark is een van de parken in Amsterdam. Het is een klein park dat is gelegen in Amsterdam-Oost. Het Wibautpark ligt op de voormalige groenstrook van de hoofdkantoren van het Parool en van Trouw.

Adres: Wibautpark

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam