Een dagje weg met de kinderen: waterspeeltuin in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zoek je een waterspeeltuin in Amsterdam? Wil je een dagje weg met de kinderen? In Amsterdam zijn genoeg waterspeeltuinen te vinden. Een waterspeeltuin kun je soms in de officiële zwembaden van de gemeente Amsterdam vinden. Voor een waterspeeltuin ook op diverse andere plekken terecht. Voor een dagje weg met de kinderen maakten wij een overzicht met waar je een waterspeeltuin in Amsterdam kunt vinden.

Noord, Oost, Zuid, West, Centrum, Nieuw-West

Noord

Pierenbad Noord

Wat een lekker badje waar de kids met lekker weer kunnen spetteren, zeg! Dit pierenbadje ligt op het Plejadenplein. Dit is middenin een wijk in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam Noord. Naast het badje ligt een groot stuk gras. Hier kun je chillen of lekker op picknicken. Het pierenbadje is alleen toegankelijk als het lekker weer is in de zomer.

Tuindorp Oostzaan vierde in 2021 haar 100 jarig bestaan. Er gaat een mooie historie achter de wijk schuil. Tuindorp Oostzaan werd een eeuw terug gebouwd voor Amsterdammers die in de binnenstad in halve krotten moesten wonen. Later kwamen ook werknemers van de NDSM en andere scheepswerven in de wijk wonen. Inmiddels wonen er allerlei verschillende mensen in de wijk.

Adres: Plejadenplein 34

Noorderparkbad

Er kan hier het hele jaar gezwommen worden. Kinderen kunnen hier op een speelse manier kennis maken met water. Er zijn leuke badjes en glijbanen. Hier zijn binnen en buiten zwemmogelijkheden. Er worden in het Noorderparkbad meerdere activiteiten georganiseerd. Kinderen en volwassenen kunnen deelnemen aan zwemlessen. Je kan hier ook lekker recreatiezwemmen, banenzwemmen en aquasporten. Er is ook ruimte voor baby-, peuter- en kleuterzwemmen. Voor eten en drinken kan er een bezoekje gebracht worden aan Grand Café Noorderpark. Dit zwembad ligt aan de rand van het Noorderpark. In dit park is ook van alles te beleven.

Adres: Sneeuwbalweg 5

Oost

Pierenbadje Oostenpark

Je hebt leuk en je hebt leuk! Maar dit is wel erg leuk hoor! In Het Oosterpark tref je een pierenbadje inclusief attractie. In deze waterspeeltuin tref je een wit, bolvormige apenrots waar de kids gezellige vanaf kunnen glijden. In het Oosterpark zijn nog meer dingen te beleven. Je kan hier lekker in het gras chillen, klimmen, glijden of lekker sporten. Aan de rand van het Oosterpark ligt 4-sterrenhotel Hotel Arena. Hier kun je niet alleen overnachten. Er kan ook een bezoekje aan het restaurant gebracht worden. Ouders kunnen hier bij lekker weer op het terras plaatsnemen.

Adres: Mauritskade 62

Flevoparkbad

In het Flevoparkbad zijn voor kinderen leuke dingen te doen. Er is een ondiep bad, glijbaan en een peuterbad. Rond de zwembaden zijn er grote ligweides met allerlei speelvoorzieningen. Kinderen die wat ouder zijn en volwassenen kunnen zwemmen in het 50-meterbad. Bij lekker weer is er een kiosk voor eten en drinken geopend. Het zwembad ligt in het Flevopark. Dit park ligt in Amsterdam-Oost en vormt de oostelijke begrenzing van de Indische Buurt. Het Flevopark ligt aan de Nieuwe Diep.

Adres: Insulindeweg 1002

Zuid

Kinderbaden Amsterdamse Bos

De allerkleinsten komen niks tekort in het Amsterdamse Bos. Er zijn namelijk twee kinderbaden waar kids lekker in het water kunnen spelen. Het gaat hier om het groot kinderbad en klein kinderbad. Deze baden zijn ideaal voor kleuters en peuters. Zij kunnen onder toezicht van een volwassene, lekker veilig in het water spelen. Bij de twee badjes vind je een kiosk om versnaperingen te kopen. Er zijn eveneens banken om te picknicken en openbare toiletten. Daarnaast zijn er diverse speeltoestellen.

Adres: Amsterdamse Bos

Peuterbadje Vondelpark

Het pierenbadje in het Vondelpark is een bekende waterspeeltuin in Amsterdam. In het water liggen ronde stenen blokken waar de kids over heen kunnen lopen. Rondom het water zijn nog meer leuke dingen te beleven. Zo is er zand en gras waar gespeeld kan worden. Het park wordt door Amsterdammers voor allerlei activiteiten gebruikt. Zo zie je er vaak mensen hardlopen of ze zijn bezig met een andere sportactiviteit. Er zijn in dit stadse park meerdere recreatie- en horecamogelijkheden.

Adres: Vondelpark

De Mirandabad

Bij De Mirandabad komen kleintjes niets te kort. Dichtbij het buitenbad is een kleine speeltuin. De kinderen kunnen via een glijbaan het water in glijden en er is een klimtoestel. Tussen en rondom de baden kun je bij lekker weer op het grasveld van het zonnetje genieten. Binnen bij De Mirandabad is het ook ontzettend leuk. Hier zijn speeltoestellen, glijbanen, drijfmiddelen en drijvend speelgoed. Ook zijn hier onder andere een golfslagbad en peuterbad. Het zwembad ligt in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid.

Adres: De Mirandalaan 9

West

Pierenbadje Gibraltarbad

Het Gibraltarbadje is niet zomaar een badje. Dit openbare pierenbadje is onderdeel van het gemeentelijk monument Keesmanblokken. In het water ligt ook een mini glijbaan. Leuk om te weten is dat dichtbij speeltuin De Gibraltar ligt. Hier kunnen kinderen ook lekker spelen. Deze waterspeelplek is gelegen in Bos & Lommer. Deze buurt ligt in stadsdeel Amsterdam West.

Adres: Solebaystraat 19A

Peuterbadjes Westergasterrein

De oostelijke kant van de langgerekte vijver is in de zomer een kinderbadje, waarvan het water elke dag ververst wordt. De spartelvijver is open van 1 mei tot 1 oktober. In de zomer kunnen alle kinderen uit de buurt lekker badderen in de grote spartelvijver in het park. Om het veilig te houden mogen hier geen honden komen. Het gebruik van glaswerk is in verband met de veiligheid ook verboden. Op het Westergasterrein zijn allerlei dingen te beleven. Er zijn vele horecagelegenheden. Qua culturele activiteiten kun je hier alle kanten op.

Adres: Pazzanistaat 41

Peuterbadje Bellamyplein

Aan het Bellamyplein in Amsterdam vind je een schattig peuterbadje. Het Bellamyplein ligt in Amsterdam-West, tussen de Bilderdijkkade en de Ten Katestraat. Kinderen kunnen hier lekker de in het water spelen. Rondom het bad zijn vele mooie bomen die met warm weer voor welkome verkoeling zorgen. In de zomer is het badje gevuld met water. Dichtbij dit plein liggen De Hallen Amsterdam. De Hallen is een bruisend centrum voor mode, kunst, cultuur, horeca en ambacht.

Adres: Bellamyplein