Horeca aan het water van het IJ in Amsterdam
Bij het EYE Filmmuseum kun je heerlijk aan het water op het terras zitten. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ben je op zoek naar horeca aan water van het IJ in Amsterdam? Heb je een drukke dag of week achter de rug? Zou je wel even lekker willen onthaasten aan het IJ in Amsterdam? Vrije Tijd Amsterdam fietst regelmatig rond het IJ in Amsterdam. Tijdens het fietsen komen we verscheidene horecagelegenheden tegen waar je even lekker tot rust kan komen.

EYE Filmmuseum

Het EYE Filmmuseum kent niet alleen een enorme collectie films en filmposters in een modern cultuurcentrum. Bij EYE Filmmuseum kun je ook nog eens heerlijk op het terras plaatsnemen. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het water van het IJ in Amsterdam.

Adres: IJpromenade 1

Muziekgebouw aan ’t IJ

Op het terras van grand café 4’33 van het Muziekgebouw aan ’t IJ is het mogelijk om lekker te onthaasten. Dit wijde terras ligt op de begane grond van het muziekgebouw en heeft een uniek uitzicht over ’t IJ.

Adres: Piet Heinkade 1

Café Restaurant Nieges

Café Restaurant Nieges is een knus restaurant met terras en uitzicht over het water. Op de kaart staan lokale en internationale gerechten.

Horeca aan het water van het IJ in Amsterdam
Achter het muurtje zit je bij Nieges heerlijk aan het water.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Westerdoksdijk 40H

Tolhuistuin

Op de kade in Amsterdam-Noord ligt Tolhuistuin. Vanaf het terras kun je lekker uitkijken over het water van het IJ in Amsterdam.

Adres: Tolhuisweg 3

I-Dock Bar & Restaurant

Het terras van I-Dock Bar & Restaurant ligt op een unieke plek in de eigen haven. Als je de haven uitvaart ga je zo het water op van het IJ in Amsterdam.

Adres: IJdok 4

Comedy Café Amsterdam

Deze comedyclub ligt aan het IJdok. Vanaf deze locatie heb je een prachtig uitzicht over het water.

Adres: IJdok 89

Pllek

Dit is een trendy restaurant aan het water met een keuken die de hele dag geopend is. Er worden vaak leuke activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan optredens met live muziek en yoga klasjes.

Adres: T.T. Neveritaweg 59

Herberg Het Mandelahuisje

Herberg Het Mandelahuisje is een ‘onontdekt’ pareltje aan ’t IJ in Amsterdam-Noord. Hier kun je met een gerust hart een drankje bestellen op het terras of aan de gezellige bar.

Herberg Het Mandelahuisje
Achter dit huisje vind je een waar klein paradijsje.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Sixhavenweg 27

Loetje aan ’t IJ

Loetje aan ’t IJ is een restaurant in Amsterdam. Deze vestiging van Loetje ligt aan de Werfkade in ’t IJ van Amsterdam. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de bootjes in de haven en ’t IJ van Amsterdam.

Adres: Werfkade 14

Hotel Jakarta Amsterdam by WestCord

Het Hotel Jakarta Amsterdam by WestCord ligt op de Javakade in Amsterdam-Oost. Het terras ligt verscholen achter bloembakken met planten erin. Je kan hier een terras bezoekje prima combineren met een wandeling over de Javakade aan het water!

Hotel Jakarta Amsterdam by WestCord
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Adres: Javakade 766

Sham Oost

Dit Syrische restaurant ligt op het Borneo-eiland in Amsterdam. Sham Oost ligt aan een aftakking van ’t IJ. Je kan hier heerlijk op het terras plaatsnemen.

Adres: Borneosteiger 1

Bagels & Beans

Op de Veemkade in Amsterdam-Oost ligt één van de vestigingen van Bagels & Beans. Er staat een mooi rijtje tafels en stoelen voor jullie klaar op de Veemkade!

Adres: Veemkade 368

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam