Danslessen in Amsterdam (per type dans)

Ben je op zoek naar danslessen in Amsterdam (per type dans)? Vrije Tijd Amsterdam dook in de wereld van dansen in Amsterdam. We gingen op zoek naar leuke plekken in Amsterdam waar je kunt deelnemen aan lessen op het gebied allerlei soorten dansen.

Janna Lou – Art of Hoopdance

Heb jij er weleens aan gedacht een lesje hoopdance te volgen? Janna Lou is een zeer ervaren en gecertificeerde lerares die haar passie, tips en trucs graag met je deelt! Bij Art of Hoopdance – Janna Lou leer je hoe je lekker met hoelahoep kunt dansen. Voor of na een les hoopdance kun je ook nog eens deelnemen aan een hoopjam les! Door deze dansvormen voel jij je vrolijk, fit en verfrissend.

Janna Lou geeft regelmatig lessen voor alle niveaus. Deze vinden plaats op het Ketelhuisplein 47, nabij het Leidseplein. Daarnaast geeft Janna Lou (privé) lessen en workshops op locatie.

Het Ketelhuisplein is een plein in Amsterdam West en ligt in de wijk Helmersbuurt. In deze buurt zijn nog veel meer dingen te beleven. Je zou een dansactiviteit dus prima kunnen combineren met een andere activiteit.

Adres: Ketelhuisplein 47

Chassé Dance Studio’s

Chassé Dance Studio’s is een danscentrum in Amsterdam waar dansliefhebbers en professionele dansers samenkomen. Kinderen en jongeren ontwikkelen bij Chassé hun talenten, volwassenen volgen open lessen in diverse stijlen en professionele dansers genieten van hun dagelijkse training. Naast de reguliere lessen vinden er bij Chassé diverse workshops, audities en voorstellingen plaats.

Bij Chassé Dance Studio’s kun je ongelofelijk veel leuke danslessen volgen. Enkele voorbeelden zijn ballet, hiphop en salsa. Maar, als je wilt weten welke lessen je exact kunt volgen adviseren we je een kijkje te nemen op de website van Chassé Dance Studio’s.

Deze danslocatie ligt in de Chasséstraat. Deze straat ligt in Amsterdam West. In de buurt zijn allerlei dingen te beleven. Zo zou je bijvoorbeeld een bezoekje kunnen brengen aan de Ten Katemarkt. Dit is een grote openluchtmarkt waar je allerlei producten kunt kopen. Je kunt dan denken aan groenten, fruit, kaas, brood en andere producten.

Adres: Chasséstraat 64

Nationaal Jeugd Musical Theater

Bij het Nationale Jeugd Musical Theater kun je naast theater/musicallessen ook nog eens leuke danslessen volgen. In het gebouw dat is gelegen aan de Baarsjesweg kun jij de volgende lessen volgen: klassiek ballet, streetdance / hiphop, kids dance, spitzen, urban / contemporary en tapdance.

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) richt zich op het opleiden van jongeren van 4 tot 23 jaar in dans, drama en zang en het produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen. De opleiding van het NJMT is de kweekvijver voor jong theater- en musicaltalent.

De Baarsjesweg is gelegen in Amsterdam-West. Deze straat vormt de oostelijke begrenzing van De Baarsjes. In deze multiculturele buurt zijn meerdere dingen te beleven. Zo vind je er een ruim aanbod aan winkels, restaurants en cafés. Een bekend plein in deze buurt is het Mercatorplein.

Adres: Baarsjesweg 279

Wladimir Dance Studios

De Wladimir Dance Studios is een leuke plek! Bij de Wladimir Dance Studios gelegen aan de Lijnbaansgracht kunnen volwassen, jongeren en kleuters verschillende leuke danscursussen volgen. Bij enthousiaste docenten kun je hier onder andere streetdance, breakdance, hiphop en moderne dans leren. Je kunt tijdens het gehele dansseizoen instromen.

Bij de Wladimir Dance Studios kunnen kinderen hun verjaardag vieren in de vorm van dansles met vrienden en vriendinnen. Er kan gekozen worden uit streetdance, breakdance of ballet. Na de les worden er cadeautjes uitgepakt aan een gezellige partijtjestafel en zorgen ze voor een feestelijk gedekte tafel, een slinger en limonade.

Deze locatie ligt in Amsterdam Centrum. Er is in de buurt van alles en nog wat te beleven. Zo ben je binnen een aantal minuten al op het Leidseplein. Rondom dit bekende plein zijn vele horecagelegenheden en theaters. Er is gedurende de dag van alles te beleven. Je kan natuurlijk ook de andere kant van de stad opgaan. Daar zou je onder andere een bezoekje aan het Anne Frank Huis in de Jordaan kunnen brengen.

Adres: Lijnbaansgracht 166

Sportief Paaldansen Amsterdam

Weleens overwogen om te gaan paaldansen? Bij Sportief Paaldansen aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam kun je sportief paaldansen leren. In paaldansen zitten diverse aspecten van turnen, moderne dans en acrobatiek. Tijdens de lessen aan de Lijnbaansgracht trainen vrouwen, mannen en kinderen op hun eigen niveau, zonder zichzelf te vergelijken met anderen.

Met paaldansen train je al je spieren op kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast is het gewoon super gezellig.

Deze locatie ligt in het centrum van de hoofdstad. Vanaf de Lijnbaansgracht kun je vanaf allerlei kanten het centrum induiken. Zo ben je op dichtbij het Leidseplein, maar ga je ook zo richting de Jordaan. Daar tussenin is ook van alles te doen. Daarnaast zijn er in de buurt nog veel meer leuke dingen te beleven.

Adres: Lijnbaansgracht 70

ICK-Artist Space

ICK-Artist Space is een uitstekende plek om te dansen! Deze plek is een internationaal dans productiehuis. Het gebouw van ICK-Artist Space is gelegen in Amsterdam Nieuw-West. Deze dansorganisatie houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuw choreografisch talent in de hedendaagse dans. ICK-Artist Space luisterde vroeger naar de naam: Dansmakers.

Gedurende compacte of lang lopende ontwikkeltrajecten krijgen talentvolle danskunstenaar artistiek, zakelijk en promotionele begeleiding. Bij dit danshuis in de hoofdstad worden een aantal (co-)producties ontwikkeld.

De Rijnlandlaan ligt in Amsterdam Nieuw-West. In de buurt zijn allerlei dingen te beleven. Een grote trekpleister in de buurt is het Rembrandtpark. Hier zijn allerlei recreatiemogelijkheden. Rondom het stadse park is eveneens van alles te doen. Er zijn verschillende horecagelegenheden en winkels om een bezoekje aan te brengen!

Adres: Rijnlandlaan 3

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam