Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam?

Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam? We zien het je al denken. Speciaal voor de mensen die willen weten welke leuke dingen er op Hemelvaartsdag 2022 in Amsterdam te doen zijn, stelden wij een mooie lijst samen! Als de weervoorspellers gelijk gaan krijgen is er de komende dagen genoeg ruimte voor de zon! Ideaal dus om iets leuks te gaan ondernemen!

HEMELTJELIEF! FESTIVAL op de NDSM-werf

Het Hemeltjelief Festival is terug! “De NDSM-werf is 4 dagen lang één groot poppentheater waar grappige voorstellingen, bijzondere shows en kleurrijke kinderactiviteiten plaatsvinden. Ook voor ouders en begeleiders valt er genoeg te zien, te dansen en te beleven. In de pop-up disco bij Noorderlicht zelfs tot diep in nacht”, aldus de organisatie van het festival dat plaatsvindt van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei 2022.

De NDSM ligt in A’dam Noord aan ’t IJ. Deze culturele plek is eenvoudig te bereiken vanuit de stad. Neem het pontje vanaf de achterzijde van Amsterdam Centraal Station. Op de pont kan de fiets meegenomen worden. Vanuit Noord zelf is deze plek natuurlijk ook lopend te bereiken!

Adres: NDSM-Plein 61

Het Weekend van de Rollende Keukens 2022

Tijdens dit lange hemelvaartweekend zullen de mooiste mobiele keukenkarren uit eigen land én van over de grens het Manifestatieterrein veranderen in één groot openluchtrestaurant. De Rollende Keukens is iedere dag geopend van 13:00 tot 23:00. Dit gezellige festijn vindt plaats in het Westerpark! Naast lekker eten en drinken vinden er ook leuke optredens plaats. Een super gezellige boel in West!

Adres: Pazzanistraat 35

NATURAL HIGH HEMELVAART – THE ‘ART OF PRESENCE’

Bij Ruigoord is het eindelijk weer tijd voor het Natural High Festival. Een heerlijke dag in en om de kerk van Ruigoord. Tijdens het festival zijn veel activiteiten te beleven in combinatie met een hapje en drankje. Omdat het donkere en stormachtige tijden vanwege Corona zijn geweest, gaan ze extra hun best doen om er een leuk festijn van te maken. Wat ons betreft leuk om eens een kijkje te nemen.

Adres: Ruigoord 76 

Stoffenmarkt Amsterdam

Op Plein ’40-’45 vindt weer de Stoffenmarkt Amsterdam Plein ’40 – ’45 plaats. Er zijn damesstoffen, woonstoffen, modeaccessoires, fournituren & patronen verkrijgbaar. Plein ’40-’45 is een plein in Slotermeer in Amsterdam Nieuw-West.

Adres: Plein ’40-’45

Fête du Champagne Festival

In het Rembrandtpark vindt het Fête du Champagne & Vins Festival plaats. Tijdens dit evenement kun je bubbels, muziek, hoogstaande Franse gerechten en proeverijen verwachten. Leuk voor de champagneliefhebbers! Dit stadse park is gelegen in Amsterdam Nieuw-West.

Adres: Postjesweg

Proef Pampus

Wie heeft er weleens een bezoekje gebracht aan het Proef Pampus festival? Dit evenement vindt van 26 mei tot en met 6 juni plaats op eiland Pampus nabij Amsterdam. Het festivaleiland staat bol van de leuke activiteiten voor de hele familie!

Adres: Pampus

Parkmarkt

Op zondag 29 mei organiseert Stichting Noorderpark met een aantal buurtbewoners weer een Parkmarkt. Deze markt wordt omschreven als gezellig en lokaal. De tientallen kramen staan opgesteld vanaf de speeltuin Bloemenkwartier tot aan Pompet.

Adres: Noorderpark

Tot slot wenst VTA jullie allemaal een leuke en gezellige Hemelvaartsdag 2022 toe!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam