Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam?

Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam? We zien het je al denken. Speciaal voor de mensen die willen weten welke leuke dingen er op Hemelvaartsdag 2023 in Amsterdam te doen zijn, stelden wij een mooie lijst samen! Mochten jullie het nog niet weten. Hemelvaartsdag vindt plaats op 18 mei 2023.

Wielerronde Purmerplein

De Wielerronde Purmerplein is een mooi sportevenement met een lange historie. Rondom de race worden er allerlei leuke dingen georganiseerd. Zo is er onder andere een rommelmarkt en braderie.

Locatie: Purmerplein

VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner

Het Weekend van de Rollende Keukens 2023

Tijdens dit lange hemelvaartweekend zullen de mooiste mobiele keukenkarren uit eigen land én van over de grens het Manifestatieterrein veranderen in één groot openluchtrestaurant. De Rollende Keukens zijn woensdag 17 t/m zondag 21 mei 2023 geopend van 13:00 tot 23:00. Dit gezellige festijn vindt plaats in het Westerpark! Naast lekker eten en drinken vinden er ook leuke optredens plaats. Een super gezellige boel in West!

Adres: Pazzanistraat 35

Hemelvaart handbaltoernooi

Bij s.v. Vriendschap is weer het traditionele Hemelvaart handbaltoernooi op Sportpark Melkweg. Dit is tevens de start van het 90 jarig jubileum. Gezellig met familie, buren of vrienden meedoen.

Adres: Meteorenweg 278

Intercell Outdoor: Zomeropening (dance festival)

Zin in een lekker dance festival tijdens Hemelvaart in Amsterdam? Hou je van harte house muziek? Dan zou je ‘Intercell Outdoor: Zomeropening’ kunnen bezoeken. De volgende artiesten geven acte de présence: DJ Sweet6teen b2b Angel D’lite, FRANCK, May Man, Sol Ortega, UFO95 live & Varya Karpova.

Adres: Humberweg 7

NATURA HIGH HEMELVAART – The Spirit of Oneness Festival

Bij Ruigoord is het tijd voor The Spirit of Oneness Festival. Een heerlijke dag in en om de kerk van Ruigoord. Tijdens het festival zijn veel activiteiten te beleven in combinatie met een hapje en drankje. Wat ons betreft leuk om eens een kijkje te nemen.

Adres: Ruigoord 76 

Hemelvaartsdag op het water

Wat ook leuk kan zijn om te doen is om een rondvaart te maken, een salonboot of open sloep te huren om gezellig met familie en/of vrienden door de grachten te varen. Je kan er ook voor kiezen voor een boot met BBQ. Neem voor meer informatie eens een kijkje in ons blog ‘Rondvaart in Amsterdam boeken? Tips & Tickets‘.

Proef Pampus

Wie heeft er weleens een bezoekje gebracht aan het Proef Pampus festival? Dit evenement vindt van 18 mei tot en met 21 mei plaats op eiland Pampus nabij Amsterdam. Het festivaleiland staat bol van de leuke activiteiten voor de hele familie!

Adres: Pampus

Vliegerfestival

Het Muiderslot in Muiden organiseert dit jaar op Hemelvaartsdag een Vlierfestival. Maak je eigen vlieger en laat hem op op het toernooiveld of kom genieten van een demonstratie van échte vliegeraars (Fryske Draeken).

Adres: Muiderslot

Kermis Amsterdam Zuidoost

“De Kermis Amsterdam Zuidoost wordt ook dit jaar weer een groot feest waar iedereen van harte welkom is. Dus of je nu plezier met je vrienden wil hebben of zin hebt in een leuke dag uit voor het hele gezin, kom naar de kermis”, aldus alle kermisexplotanten.

Adres: Anton de Komplein

ARTIS viert 185 jaar

Wist jij dat ARTIS haar 185e verjaardag viert in mei! Dit doen ze met allerlei speciale activiteiten. Zo kan er een duik genomen worden in mooie en historische verhalen. Onder het motto ‘wie jarig is, trakteert’ kan er in mei een ticket gekocht worden voor ARTIS-park, waarmee ook kosteloos het ARTIS-Micropia en het ARTIS-Groote Museum bezocht kunnen worden.

Adres: Plantage Kerklaan 38-40

Open Dag Beemster (48e editie)

Wil je de drukke stad tijdens Hemelvaart even achter je laten? Dan kan het een idee zijn om de Open Dag Beemster eens te beleven.

Tips weekend na Hemelvaartsdag

Het weekend na Hemelvaartsdag zijn er trouwens ook genoeg leuke dingen te doen. Een aantal tips zijn de NextGen Games in het Olympisch Stadion, Platenbeurs Buikslotermeerplein en Art Zuid 2023.

Nog meer leuke dingen

Maar, er zijn nog veel meer leuke dingen te beleven tijdens, voor en na Hemelvaartsdag in Amsterdam 2023! Neem voor heel veel leuke tips eens een kijkje op een van de volgende pagina’s:

Tot slot wenst VTA jullie allemaal een leuke en gezellige Hemelvaartsdag 2023 toe!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

29 REACTIES