Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam?

Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam? We zien het je al denken. Speciaal voor de mensen die willen weten welke leuke dingen er op Hemelvaartsdag 2024 in Amsterdam te doen zijn, stelden wij een mooie lijst samen! Mochten jullie het nog niet weten. Hemelvaartsdag vindt plaats op 9 mei 2024. We hebben wat leuke dingen uitgezocht voor het hele Hemelvaartweekend. Dit duurt tot en met zondag 12 mei.

Het Weekend van de Rollende Keukens 2024

In 2024 zal in het Westerpark weer het weekend van de Rollende Keukens plaatsvinden! Tijdens dit lange Hemelvaartsweekend zullen de mooiste mobiele keukenkarren uit eigen land en van over de grens het manifestatieterrein veranderen in één groot openluchtrestaurant. De toegang is gratis en het evenemententerrein is dagelijks geopend van 13:00 tot 23:00 uur.

“Kom in de zon of onder de sterren genieten van meer dan 100 keukens, fijne wijnen, speciale bieren, live muziek en elkaar”, aldus de organisatie.

Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam?

Adres: Pazzanistraat 35

Natural High Festival

Bij Ruigoord wordt het Natural High Festival georganiseerd. Kom samen en maak contact met het lichtwezen die je in essentie altijd al bent! Met Hemelvaart vieren we de verbinding met onszelf, elkaar en met het grote geheel. Ga met ons mee op deze tantrische en speelse reis in en om de kerk van Ruigoord.

Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam?

Adres: Ruigoord 76 

Kermis Amsterdam Zuidoost

“De Kermis Amsterdam Zuidoost wordt ook dit jaar weer een groot feest waar iedereen van harte welkom is. Dus of je nu plezier met je vrienden wil hebben of zin hebt in een leuke dag uit voor het hele gezin, kom naar de kermis”, aldus alle kermisexplotanten.

Adres: Anton de Komplein

Music On Festival

Het Music On Festival is een house en techno muziek festival in Amsterdam. Het evenement vindt plaats in het Havenpark Amsterdam.

Adres: Meerpark Amsterdam

Gran Fondo Amsterdam

Ben jij een fietsliefhebber? Hou je van gezelligheid? Dan is het wellicht een idee om Gran Fondo Amsterdam te bezoeken. Dit is een toertocht rondom de fietshoofdstad van de wereld. Thema is dit jaar: Bikes, Beer & Party.

Adres: meerdere locaties

Nationale Molendag

Op 11 en 12 mei openen tijdens Nationale Molendag vele molens in Nederland de deuren. Ook molens in Amsterdam doen mee.

Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam?

Adres: meerdere locaties

Groenmarkt Zonneplein

Op zaterdag 13 mei 2023 wordt het vernieuwde Zonneplein in Tuindorp Oostzaan feestelijk geopend met een Groenmarkt en activiteiten in het Zonnehuis.

Wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam?

Adres: Zonneplein

Relnichten Live

Duncan Tromp en Stijn de Vries gaan voor de eerste keer live in het theater, tijdens een gestoorde show vol verrassingen! Relnichten Live wordt grappiger, hysterischer en grootser dan ooit: zonder filter, zonder schaamte, zonder rem. Want ja, je bent een relnicht of je bent het niet.

Adres: DeLaMar

Songfestivalboot Montmartre

Wil jij Joost Klein in een gezellige ambiance naar de overwinning schreeuwen? Dan mag je de Songfestivalboot van de Montmartre niet missen.

Opstappen: Ruijterkade 14

Art on Paper Amsterdam

In het weekend van 9 t/m 12 mei kan men op het Westergasterrein, de Amsterdamse kunstbeurs ‘Art on Paper Amsterdam’ bezoeken. Kunstwerken op, van of met papier met gebruikte materialen van potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouche en collage.

Adres: Klönneplein 1

Nog meer leuke dingen

Maar, er zijn nog veel meer leuke dingen te beleven tijdens, voor en na Hemelvaartsdag in Amsterdam 2024! Neem voor heel veel leuke tips eens een kijkje op een van de volgende pagina’s:

Tot slot wenst Vrije Tijd Amsterdam iedereen een leuke en gezellige Hemelvaartsdag 2024 toe!

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

19 REACTIES