Pas op zakkenrollers tijdens Koningsdag in Amsterdam
Koningsdag een aantal jaar terug bij het Amstelveld. Foto: Brasserie NEL

Koningsdag in Amsterdam wordt helaas niet door iedereen alleen maar gezien als een leuk feest. De drukbezochte dag in de hoofdstad wordt door zakkenrollers vaak gezien als een mooie kans om hun slag te slaan. Reden voor de politie Amsterdam om mensen daags voor het event te waarschuwen er alles aan te doen geen ongewild prooi van een zakkenroller te worden. Het zou natuurlijk vervelend zijn als een mooie dag zoals Koningsdag is, voor jou zal moeten eindigen in mineur.

Waarschuwingsvideo

De politie waarschuwde al eens via een video op Twitter: “Over twee dagen zien het hier weer oranje van de mensen. Helaas komen niet alleen feestvierders naar Amsterdam toe. Ook bij zakkenrollers blijft Koningsdag een populair evenement.”

Drukte en feestgedruis

“Zakkenrollers maken vaak gebruik van het feestgedruis om ongemerkt hun slag te kunnen slaan. Toch kiezen ze soms ook voor een andere techniek. Namelijk voor afleiding. De zakkenroller gaat dan juist het contact met de zakkenroller aan en leidt deze op een bepaalde manier af.”

De voetbaltruc

“De voetbaltruc is hier een bekend voorbeeld van. Ze spreken iemand dan aan met een praatje over voetbal. Vervolgens laten ze een trucje zien en bestelen ze het slachtoffer hierbij. Dit gaat snel en meestal ongemerkt. Laat je niet afleiden door zakkenrollers en let op je spullen. En natuurlijk ook een fijne Koningsdag”, liet de Politie Amsterdam destijds weten.

Gerelateerd artikel:

Koningsdag 2024 in Amsterdam: wat is er te doen?

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam