Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer trotseerde

VTA liep woensdagmiddag een stukje mee met Transgenders die ondanks het pokkenweer vol trots deelnamen aan de TransPride Walk in Amsterdam-Oost. De vrolijke optocht stond aan de basis van allerlei activiteiten en optredens op en rondom het TransPride Podium van Pride Oost. Het event is onderdeel van Amsterdam TransPride.

Krachtenbundeling transgender organisaties

Sinds 2014 organiseren Alle Kleuren Oost en TransAmsterdam: Pride Oost. TransAmsterdam en Alle Kleuren Oost werken op verschillende manieren samen om de buurt inclusiever te maken en discriminatie, vooroordelen en geweld naar transgender buurtgenoten tegen te gaan. Door de gezamenlijke projecten en events wordt de buurt transgendervriendelijker.

TransPride Walk door Oost

Met de TransPride Walk werd er gestart vanaf Q Factory Atlantisplein 1, waarna er via Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2, Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat uiteindelijk werd gelopen naar Pride Oost op het Javaplein.

Transgender in Amsterdam-Oost

Tijdens de stoet van kleurrijke Transgenders wordt er getoond dat je jezelf mag zijn en veilig bent als transgender in Amsterdam-Oost. Er werden traditiegetrouw TransPride-zwaaivlaggetjes aan de bewoners uitgedeeld. Op deze manier willen ze als transgemeenschap contact maken met de buurt, de bewoners en een brug slaan tussen de TransPride en Pride Oost.

Dolly Bellefleur

Dolly Bellefleur sprak vanaf het podium de natgeregende toeschouwers toe. Daarna was het de beurt aan Rutger Groot Wassink, waarna de activiteiten, optredens en feestelijkheden van start gingen.

Pride Amsterdam 2019

Pride Amsterdam 2019 is op zaterdag 27 juli 2019 officieel van start gegaan. De stad staat vanaf dat moment tot en met zondag 4 augustus volledig in het teken van Pride Amsterdam 2019. In Amsterdam worden er honderden activiteiten georganiseerd. Daarnaast zijn er traditiegetrouw weer een hoop feesten in de stad.

Naast activiteiten in Amsterdam zijn er in Zandvoort ook een hoop leuke activiteiten te beleven.

Hieronder tref je de fotoreportage van Vrije Tijd Amsterdam:

Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Dolly Bellefleur Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Rutger Groot Wassink Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde

Interview en foto’s door:

Hoe bikkels van Transgenders het pokkenweer in Amsterdam-Oost trotseerde

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Check ook ons speciale blog over Pride Amsterdam 2019