FOAM Amsterdam Paul Huf Award 2017
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Romain Mader is donderdag 16 maart als winnaar uit de bus gekomen tijdens de elfde Foam Paul Huf Award 2017. Tijdens deze jaarlijkse internationale wedstrijd voor jonge fotografen tot 35 jaar, welke georganiseerd wordt door Foam Fotografiemuseum Amsterdam, werd de in Zwitserland geboren Mader als winnaar gekozen door een internationale jury. Mader won hiermee niet alleen een tentoonstelling in Foam maar ook een geldbedrag van maar liefst € 20.000,-.

Jury Mader

Mader had de prijs te danken aan zijn serie Ekaterina, een zoektocht naar een bruid in de denkbeeldige stad Ekaterina. De Foam Huf Award ontving vanuit de hele wereld portfolio’s en nadat er 100 genomineerden waren gekozen wees de internationale jury Mader aan als winnaar.

Daisuky Yokata

De bekendmaking van de winnaar van 2017 valt samen met de eerste tentoonstelling van de winnaar van 2016. De tentoonstelling Matter, van de Japanse fotograaf Daisuky Yokata die in 2016 de award wist te winnen, opende donderdag 16 maart haar deuren en zal nog te bewonderen zijn tot en met 4 juni 2017. Yokata is één van de voortrekkers van een nieuwe beweging in de Japanse experimentele fotografie. In zijn tentoonstelling staan volume en materiaal van fotografie centraal en verkent hij steeds weer nieuwe richtingen voor het medium en de perceptie daarvan.

Over Foam

Foam is een internationaal fotografiemuseum gehuisvest in Amsterdam. Foam probeert een zo breed mogelijk publiek te informeren en inspireren, door het tonen van alle facetten van de actuele fotografie.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Gyamfi benoemd tot Foam Paul Huf Award winnaar

Winnaar Foam Paul Huf Award dinsdag 5 maart bekend gemaakt