Eerste editie Natan Collective in X BANK vanaf februari 2020
Lisette Appeldorn Photocredits: NATAN

NATAN lanceert dit begin 2020 voor het eerst een Nederlandse editie van hun succesvolle NATAN Collective met daarin het werk van zes opkomende Nederlandse fotografen. Zij kregen de opdracht om een eigen interpretatie te geven aan een couture look van het Belgische modehuis. De werken worden vanaf 6 februari 2020 tentoongesteld in X BANK te Amsterdam.

Collective talenten uit verschillende kunstdisciplines

Net zoals bij voorgaande edities omarmt NATAN met het Collective talenten uit verschillende kunstdisciplines. Voor deze editie heeft NATAN – in samenwerking met agentschap Initials L.A. – zes opkomende fotografen uit Nederland geselecteerd. Zij kregen volledige artistieke vrijheid bij het vastleggen van de couture look. Dit heeft geresulteerd in zes bijzondere opzichzelfstaande foto’s, welke in februari geëxposeerd zullen worden tijdens een zes weken durende expositie in X BANK te Amsterdam. Dit is een unieke kans voor de fotografen om een selectie van hun werk te tonen en in contact te komen met het netwerk van NATAN.

Fotografen Natan Collective

De volgende fotografen zijn onderdeel van het Natan Collective: Lisette Appeldorn, Debbie Trouerbach, Myrthe Giesbers, Alexander Sporre en Chloe Leenheer Tarona.

Edouard Vermeulen over het eerste Nederlandse Collective: “Elke keer als ik Nederland bezoek ben ik overweldigd door het grote aanbod aan jonge kunstenaars en creatives. Het verheugt me dan ook om hier een Natan Collective te kunnen organiseren, en zo ook ons steentje bij te dragen aan de start of verdere ontwikkeling van hun carrières.”

Er wordt een fotograaf geselecteerd als winnaar

Een jury zal uiteindelijk een fotograaf selecteren als winnaar. Deze ontvangt een geldprijs zodat hij of zij verder kan met het ontwikkelen van zijn/haar talent.

Bezoekers kunnen de pop-expositie bezoeken bij X BANK op de begane grond aan de Spuistraat 172 te Amsterdam. De expositie loopt vanaf 7 februari en zal zes weken lang te bezichtigen zijn. Klik hier voor de openingstijden van X BANK.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd:

NATAN Collective feestelijk geopend in X BANK