Fotograaf Rein Kooyman presenteert nieuwe expositie: RESTRUCTURE

Fotograaf Rein Kooyman presenteert nieuwe expositie: RESTRUCTURE

De Amsterdamse documentaire fotograaf Rein Kooyman presenteert op 21 februari zijn tweede solo-expositie: Restructured. Kooyman die bij het grote publiek vooral bekend is geworden door zijn event fotografie en samenwerkingen met DJ Hardwell, Yellow Claw en FreshCotton laat met RESTRUCTURE een meer introspectieve kant van zijn werk(proces) zien. De expositie, die gratis te bezoeken is bij Indebt Studio in Amsterdam Oost, staat geheel in het teken van de inspiratie die de fotograaf in de natuur vindt. Bijzonder: het grootste gedeelte van de beelden mag worden aangeraakt, zodat de bezoeker ‘letterlijk’ met de natuur in aanraking komt.

“Ik ga graag terug naar de natuur om nieuwe creatieve doelen te stellen. Het idee voor de show is geboren uit de behoefte aan stilte en sereniteit die ik in de natuur vind,” aldus Kooyman.

Bezinnen

De beelden zijn gemaakt in de landelijke omgeving van vijf verschillende landen. Door de foto’s naast elkaar te plaatsen en als één geheel te presenteren, ontstaat een meer dan tweedimensionaal beeld.

Organische structuren, textuur, kleur en kalmte spelen een centrale rol in de expositie. Rein Kooyman creëert hierdoor een tastbare ervaring die het toelaat om te ontsnappen aan het vluchtige bestaan van het dagelijkse stadsleven en die de bezoeker onderdompelt in de rust van de natuur.

De expositie is van 21 t/m 28 februari gratis te bezoeken bij Indebt Studio.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Stemmen voor rookvrije generatie van start

Gerelateerd:

Kunst in Amsterdam laatste nieuws