De top-6 vrouwelijke dj’s van vocal-mc én dj DiVine
DiVine tijdens de Utrecht Canal Pride 2019!

De top-6 vrouwelijke dj’s van vocal-mc én dj DiVine

Over iets minder dan een week vindt in de hoofdstad weer een nieuwe en onvervalste editie van het Amsterdam Dance Event plaats. Van 16 tot en met 20 oktober verwacht de organisatie meer dan 2500 artiesten en 600 sprekers verspreid over bijna 200 locaties, waarmee Amsterdam vijf dagen lang het centrum is van de mondiale elektronische muziekindustrie.

Vrije Tijd Amsterdam besteedt geregeld aandacht aan de vijf dagen durende ‘zwart/gele’ dansmarathon. In dat kader vroegen we vocal-mc, songwriter én dj producer DiVine een top-5 van vrouwelijke dj’s samen te stellen.

En omdat de redactie van Vrije Tijd Amsterdam unaniem vindt dat de in Curaçao geboren, hard werkende en gedreven Stephanie de Wit (DiVine) een plekje in deze lijst verdient hebben we er een top-6 van gemaakt!

Sam Divine

“Sam Divine van DVINE Sounds is mijn absolute heldin in de Techhouse, disco, soulful house scene! Het is voor mij echt een droom om een nummer bij haar te mogen uitbrengen”, aldus een enthousiaste DiVine over haar idool.

Sam Divine is een doorgewinterde house veteraan die is geboren en getogen in het Zuidwesten van Engeland. Ze heeft een enorme schare fans. Optreden deed ze al in de beste clubs en vetste festivals van Europa!

Sam Divine was present tijdens ADE 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018. Tijdens ADE draait Sam DiVine in de Verenigde Staten. Op woensdag in Las Vegas, donderdag in Seattle, vrijdag in San Diego en zaterdag in San Francisco.

Sam Divine op soundcloud

Lady Bee

“Lady Bee is een echte power vrouw!! She is really one of the reasons I started Mc-ing”, vertelt DiVine over één van haar favoriete muziekartiesten.

Na haar succesvolle jaren als MC maakte Lady Bee, gedreven door een passie voor muziek, de stap naar dj achter de draaitafels. Daar laat ze een unieke combinatie van verschillende soorten house, urban en dubstep beats horen. Lady Bee is klaar om de wereld te veroveren.

Lady Bee trad op tijdens ADE 2014, 2015, 2016 en 2017. Tijdens ADE 2019 draait Lady Bee achtereenvolgens in de Bitterzoet, Club NYX en op het dak van Spaces in de Vijzelstraat.

Lady Bee op soundcloud

Jess Bays

“Jess Bays, vooral vanwege haar hele stoere toffe vibe. Als je haar nog niet hebt zien optreden moet je dit echt eens gezien hebben. Jess Bays maakt deel uit van het trio DVINE Sounds, het label van mijn nummer 1 Sam Divine”, aldus de in Den Haag woonachtige vocal-mc, songwriter én dj producer DiVine.

Jess Bays komt uit Groot Brittannië en maakte sinds de start van haar muziek carrière in korte tijd mooie stappen. De ‘beatsartiest’ verrast het publiek constant met een mix van energierijke zang in combinatie met stoere en perfect klinkende beats. Deze niet te stoppen deejay draaide wereldwijd in de vetste clubs en festivals.

Jess Bays was present tijdens ADE 2017 en 2018. Jess Bays draait tijdens ADE 2019 tijdens Defected Amsterdam in het World Fashion Center. Een dag daarna draait de dj alweer in Londen.

Jess Bays op soundcloud

Jill Kleinjan

“Deze power vrouw slaagt er keer op keer in een echte toffe show weg te geven, I really like that”, aldus DiVine over dj Jill Kleinjan. Vrije Tijd Amsterdam interviewde Jill Kleinjan al eens en het artikel is nog steeds terug te lezen.

Deze vrouwelijke muziektopper heeft de overtuiging dat muziek mensen bij elkaar brengt. “House met een rauw randje (tech) ligt het dichtste bij me. Deze muziek voel ik tot in mijn tenen. Heerlijk”, aldus de in Rotterdam opgegroeide dj Jill Kleinjan onlangs tegenover Vrije Tijd Amsterdam.

Jill Kleinjan vervolgde: “Hoe cliché het ook klinkt. Elke keer als ik weer ergens mag draaien, geniet ik met volle teugen. Enkele highlights van deze zomer waren toch wel Milkshake festival, Solar, Blendfest ohhh en niet te vergeten Ibiza en Praag. Ibiza was met alleen maar vrouwen, geweldig toch! In Praag stond ik samen met saxofoniste Cece Noir. De club was loaded en ze hadden daar van die CO2 machines. Wij hebben staan blazen met die dingen! Haha heerlijk.”

Jill Kleinjan draaide tijdens ADE 2017. Op dit moment zien we de naam nog niet tussen de lijst van artiesten voor ADE 2019 staan.

Jill Kleinjan op soundcloud

DJ SNEEKES

“Wow. DJ SNEEKES verdient zeker een plek in deze lijst. Deze energy woman draait geweldige muziek en geeft daarbij ook nog eens een wervelende show weg”, aldus een enthousiast vertellende Stephanie de Wit.

Deze veelzijdige dj draait Techhouse, Deephouse, House, Funkyhouse, Futurehouse, Progressive house/Techno, Moombathon & Afrohouse.

SNEEKES op soundcloud

DiVine

Last but not least vermelden we DiVine herself. Deze muziekfanatiekeling timmert aan de weg, heeft oprechte interesse voor haar fans en betitelen we zonder aarzelen tot een ‘niet te stoppen’ powervrouw met een muziekmissie.

VTA volgt DiVine al geruime tijd in haar journey die volgens ons best weleens kan leiden tot de top. Stephanie de Wit is het levende bewijs dat je niet alleen talent moet hebben om iets moois te bereiken, maar dat je er ook nog eens keihard voor moet werken.

Onlangs bracht deze energierijke muziekartiest tracks uit bij Simma Black (Low Steppa), Safe Music (The Deepshakerz), Phoenix Music (Andy Reid), Ensis Records en Brooklyn Fire (Tommie Sunshine).

DiVine trad al op tijdens ADE 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018! DiVine start ADE op woensdag tijdens Phoenix Music in De Kroon op het Rembrandtplein. Vrijdag wordt er gestart bij WOMEN OF HOUSE bij Prik om vervolgens door te gaan naar Terug naar Toen ADE special in Hotel Arena. Zaterdag is het tijd voor club ondersteboven in Jantjes verjaardag!

https://www.facebook.com/DivineMelodyMusic/videos/676091229543144/

DiVine op soundcloud

Interview door:

De top-6 vrouwelijke dj’s van vocal-mc én dj DiVine

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd:

DiVine gaat los in de Reguliersdwarsstraat