15.2 C
Amsterdam
maandag, 6 juli 2020
Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

ADE – Amsterdam Dance Event

ADE - Amsterdam Dance Event

ADE – Amsterdam Dance Event

ADE, oftewel het Amsterdam Dance Event in Amsterdam is ’s werelds grootste en belangrijkste clubfestival en conferentie voor elektronische muziek. Het muziekevent vindt jaarlijks plaats in de maand oktober in Amsterdam. ADE duurt vijf dagen. Er wordt gestart op de derde woensdag van de maand oktober. Het feest eindigt altijd op zondag.

24e editie in 2019

Op het moment van schrijven (jaar 2019) vindt de 24e editie van het Amsterdam Dance Event plaats. Sinds 2019 wordt ADE georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event.

Bijna 500.000 bezoekers uit binnen- en buitenland

Het Amsterdam Dance Event wordt anno 2019 door bijna 500.000 bezoekers uit binnen- en buitenland bezocht. Het ADE, een initiatief van Buma, is in de afgelopen jaren flink gegroeid; het evenement ontving in 2017 395.000 bezoekers, ruim 2500 artiesten en 550 sprekers in een recordaantal van 160 locaties. In 2018 trok het evenement voor het eerst meer dan 400.000 bezoekers.

Muziekartiesten tijdens ADE 2019

Tijdens ADE 2019 zijn er wederom een heleboel artiesten die de bezoekers moeten verblijden met lekker klinkende beats. Volgens de organisatie van het Amsterdam Dance Event zijn er in 2019 eveneens ruim 2500 dj’s die aanwezig zullen zijn. Deze deejays zijn afkomstig uit allerlei landen over de hele wereld.

Enkele grote namen die de line up van ADE 2019 sieren zijn  Armin van Buuren (NL), Charlotte de Witte (BE), Floating Points (GB), Joris Voorn (NL), Adam Beyer (SE) en nummer 1 dj in de wereld: Martin Garrix.

Landenthema

Het laatste jaar hangt er steeds een landenthema aan ADE vast. In 2018 was dit Zuid-Korea. Tijdens de editie in 2019 zal dit Frankrijk zijn. ADE verwelkomt inmiddels bezoekers uit meer dan 90 landen tijdens het 5-daagse evenement gericht op elektronische muziekcultuur. Naast Frankrijk speelt China weer een prominente rol tijdens het Elektronische muziekspektakel in de hoofdstad.

House of China

Zo vindt tijdens het zwart/gele dansfestijn de tweede editie van House of China plaats. Dit tweede Chinese evenement is grootser opgezet in vergelijking met 2018. Tijdens de House of China presenteren vijf Chinese bedrijven zich aan het publiek.

De activiteiten starten nadat er een officiële persconferentie heeft plaatsgevonden. Een interessante bijkomstigheid is dat Armin van Buuren tijdens het Chinese event een keynote speech onder de titel ‘Armin van Buuren: My China’ zal presenteren.

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie, festival en het wereldwijde ontmoetingspunt voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek en vindt sinds 1995 jaarlijks in oktober plaats in Amsterdam. ADE bestaat uit een dag- en nachtprogramma.

ADE Beats

Hiphop is al een aantal jaren de succesvolste muziekstroming in Nederland en wereldwijd. Jaarlijks komen sleutelfiguren van voor én achter dat succes samen tijdens ADE Beats, het jubilerende netwerk- en talentenplatform dat sinds tien jaar hiphop, bass en beats-cultuur in Nederland en internationaal promoot.

Tiende editie in 2019

Het jaar 2019 kent alweer de tiende editie van ADE Beats, voorheen Rotterdam Beats. Aan het ‘Beats-event’ doen vele internationale topsprekers mee.

Voorbeelden zijn het Amerikaanse producersteam The Track Masters, de met zijn krachtige en minimalistische beats zeer invloedrijke producer Juls uit Ghana, Zuid-Afrikaanse rapper Gigi Lamayne en industrieveteranen Frank Babar en Deborah Mannis-Gardner, die sterren van JAY Z tot Dr. Dre en van Rihanna tot Beyoncé bijstaat bij het veiligstellen van muziekrechten en samples.

SOHN & Metropole Orkest

Voor de vierde keer opent het Metropole Orkest officieel het Amsterdam Dance Event met een ogenschijnlijk geweldig optreden. Op woensdag 16 oktober 2019 zal ’s werelds meest veelzijdige orkest het podium van de Rabozaal van de Melkweg delen met songwriter/producer SOHN.

Deze muzikale openingseditie wordt officieel geopend door een hele speciale gast. Haar naam is Ingrid van Engelshoven de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij zal om 20:00 uur letterlijk het stokje overdragen aan Hans Ek, de dirigent van het openingsconcert.

Mogelijkheid voor uniek persoonlijk feest

Bezoekers van het dansevenement krijgen in 2019 de mogelijkheid om een eigen feest onder de vlag van het wereldwijd toonaangevende platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie te geven.

Feest voor vrouwen

Er is dit jaar voor het eerst in de historie een feest dat zich speciaal op de vrouwelijke dance liefhebber richt. Dit feest genaamd Femmazing ADE wordt georganiseerd in de Escape Deluxe en is alleen toegankelijk voor vrouwen.

Ideeën voor een party

De aankomende tijd wordt op social media en andere kanalen gevraagd naar de ultieme ideeën voor een party, die aan de line up van het dansspektakel kan worden toegevoegd. Het beste idee wordt tijdens een officieel feest geproduceerd en vindt plaats op woensdag 16 oktober, de openingsavond van Amsterdam Dance Event 2019. Dit is een initiatief van Desperado, het merk dat samenwerkt met de organisatie van het Amsterdam Dance Event 2019.

ADE Zen Space

ADE is traditiegetrouw weer grootser opgezet in vergelijking met het vorige jaar. Een nieuwkomer is de ADE Zen Space. Dit evenement vindt plaats in De Waalse Kerk in de hoofdstad.

Bezoekers kunnen op deze bijzondere locatie ontspannen door middel van een bijzonder en origineel slaapconcert. Tevens is er gelegenheid tot meditatie en zijn er speciale audiovisuele installatie.

Bijzondere locaties

De Waalse Kerk is niet de enige bijzondere locatie. Vrije Tijd Amsterdam ging onlangs op onderzoek uit en maakte een prachtige selectie van 7 toffe plekken voor een optimale ADE beleving. De door ons geselecteerde locaties zijn De Koepelkerk, Rijkspassage, Concertgebouw, Het HEM, Kunstfort, De Duif, The Loft en Muziekgebouw aan ’t IJ.

ADE Green

ID&T en ADE presenteren samen met Julie’s Bicycle, the Green Music Initiative, Go Group en Green Events, een tweede editie van ADE Green. Deze ADE activiteit zal in het teken staan van duurzaamheid, innovatie en sociale verandering. ADE Green vindt plaats in De Brakke Grond.

Cultuur dagprogramma

Het volledige culturele dagprogramma is in de stad verspreid over ruim veertig locaties. Enkele voorbeelden hiervan zijn filmmuseum Eye, Het Hem, Lab111 en de Noorderkerk.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Zeven adembenemende locaties voor een optimale ADE beleving

ADE 2019: Muziekpodcast ‘De Machine’ van muziekplatform ‘3VOOR12’ bij VondelCS

ADE x Spaces: ADE Netwerklunch en Brain Hacking Breakfast

 

  • Er zijn geen resultaten gevonden.