Ritty van Straalen terug bij ID&T als COO
Ritty van Straalen Foto: Diewertje van der Stoep

Ritty van Straalen treedt per 1 november 2019 aan als operationeel directeur (COO) van de ID&T-groep. Samen met medeoprichter en CEO Wouter Tavecchio en CFO Bastiaan Heuft zal Ritty de directie voeren over ID&T en daaraan gelieerde bedrijven en wordt hij verantwoordelijk voor de verdere expansie van het bedrijf. De invulling van de functie voor COO is een eerste stap richting een nieuwe structuur die in de eerste helft van 2020 functioneel wordt.

Ritty van Straalen (1974) is geen onbekende van ID&T. In 2002 trad hij in dienst bij het bedrijf waar hij van 2006 tot en met 2012 tot de directie behoorde. In 2013 verhuisde hij naar New York (USA) om daar onder andere het ID&T-kantoor te openen. Al snel werd hij benoemd tot CEO van de live tak van SFX, destijds het moederbedrijf van ID&T. Bij terugkomst uit New York startte Ritty met drie partners zijn eigen bedrijf, Fourmation Experience Pioneers.

CEO Wouter Tavecchio is verheugd over de terugkeer van de operationele topman. “Ritty en ik hebben in de periode 2006 – 2012 samen leidinggegeven aan het bedrijf. In deze periode zijn ID&T en Q-dance gefuseerd en heeft ID&T wereldwijde bekendheid verworven door de internationalisering van onder andere Sensation. Ritty brengt een immense schat aan kennis met zich mee, hij kent ons product, de markt en weet waar de kansen liggen. Ik ben blij met zijn terugkomst en kijk er naar uit om samen met Ritty en onze ruim 100 medewerkers verder te kunnen werken aan de uitbreiding van de marktpositie van ID&T”.

Ritty noemt zijn overstap naar ID&T niet alleen een mooie maar ook een bijzondere stap. “Na 7 jaar weg te zijn geweest voelt het heel goed om weer terug te keren op het ‘oude nest’. ID&T heeft de afgelopen jaren een mooie groei gerealiseerd en is blijven bouwen aan haar merkportfolio. ID&T gaat nu een nieuwe fase in waar kwaliteit, innovatie en groei centraal staan. Ik heb enorm veel zin om daar weer een bijdrage aan te gaan leveren.

ID&T verwacht het bedrijf de komende jaren te laten groeien door het bestaande merkportfolio uit te bouwen, nieuw IP te ontwikkelen, haar knowhow te gebruiken in andere sectoren en markten, en het aantal deelnemingen en partnerships te vergroten. Onlangs werd een 50% belang genomen in de organisatie Art of Dance en bookings agency Most Wanted DJ.

ID&T

ID&T is opgericht in 1992 en organiseert circa 80 evenementen per jaar. Onder de ID&T-groep vallen onder meer de bedrijven b2s, ID&T Events, Q-dance, Monumental (Awakenings), AIR en evenementen als Mysteryland, Amsterdam Open Air, Milkshake, Thunderdome, Defqon.1 Weekend Festival, Qlimax, Awakenings, Decibel Outdoor en Masters of Hardcore.

Met haar evenementen trekt ID&T ruim 1 miljoen bezoekers per jaar. Onderdeel van de ID&T-groep zijn tevens Platinum Agency en Most Wanted DJ-agency, de 2 grootste hard dance agencies in de wereld, en management agency Headliner Entertainment.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Check ook onze berichten over het Amsterdam Dance Event 2019